Uusvanha työpaikka osoittautui ensituntumalta yhtä pahaksi kuin ennenkin. Onneksi edes työ on erilaista - mutta ympäristö on sama vanha. Kuuntelin koko päivän useamman henkilön valitusta ilmapiiristä, joka oli kyllä ihan tuttu. Jottai tarttis tehrä, mutta kun siellä on noita jarruttavia jääriä. En tiedä pitäisikö polkaista käyntiin joku uudistusjuttu, huolestuttavaa kun niin monet olivat niin epätoivoisia. Tai niin...tavallaan tuntuu, että koko porukka on masentunut vuosi sitten julkaistusta työilmapiiritutkimuksesta, joka oli, no, masentava.

Moni asia on muuttunut, mm. palkkaus. UPJ:n ansiosta tilanne on nyt se, että ensin nimittämiskirjaan arvataan joku palkka, ja kun nimittämiskirja on viety kansiin, saa palkattu oikeuden käydä HR-tietokantaan esittämässä näkemyksensä työn vaativuudesta ja omasta suoriutumisesta. Kun näkemyksissä on päästy esimiehen kanssa yhtenevään, menee esitys UPJ-lautakunnalle, joka sitten arpoo sinne oman näkemyksensä. Helppoa ja hauskaa. Saapa nähdä, miten tästä selvitään.

Ja jotta palkka nousee, näyttöjä pitää syntyä. Helpoimmin ilmeisesti jatko-opintoja suorittamalla. Eli suunnitelma kehiin ja pänttäämään. Kunpa vain poissaollessani ei olisi muuttunut ihan kaikki: kurssien nimet, sisällöt, kurssinumerot ja vielä opintoviikotkin ovat vaihtuneet pisteiksi. Mikä viidakko!

Toistaiseksi en ole testannut lounasmahdollisuuksia vaan syönyt omat eväät. Tänään taitaa olla SE päivä...

ruokapäiväkirja
ma:
aamupala: maitokahvi, uotilat perinnepäällyksin
lounas: bataattipyre, suikaleliha
välipala: banaani
päivällinen: juusto-kasvissosekeitto, raejuusto
iltapala: uotilaa, rusina+pähkinä (1 kumpaakin - NOT), kaakao ilman sokeria

ti
aamupala: maitokahvi, uotila päällyksin
välipala: nektariini
lounas: juusto-kasvissosekeitto, banaani
välipala: banaani
päivällinen: kesäkurpitsatagliatelle, bolognese
iltapala: viinirypäleet, mantelit

Paino jumittaa, ja syynkin tietää hyvin. Vihanneksia hedelmien tilalle ja jotain rajaa pähkinöihin.