Blogilista ei suostu kertomaan että päivitin eilen, mutta päivitetään nyt sitten lisää. Aamulla olin salilla tekemässä kolmannen haasteviikon toista treeniä ja nyt on jalat kipeinä. Auts. Tein myös vaikutuksen lomalta palanneeseen työkaveriin hikoilullani, hän aikoo nyt tehdä samaa kuin minä. Ihan sama se on, mitä tekee: kun tekee tarpeeksi nopeasti ja pitää minimaaliset tauot (30 sekkaa arviolta, eli varmaan lähemmäs minuutti supersettien välissä), hiki kyllä lentää.

Meinasin jo eilen avautua tuosta alkoholittomuusaiheesta. Lueskelin muistaakseni Sportin jotain laihdutusjuttua ja siinä Asiantuntija puhui eri dieettiohjeista. Mainitsi sitten ettei esim. kannata asiantuntijan kieltää alkoholia kokonaan, kun sitten se dieettikin jää. Että jos asia on itselle tärkeä, niin se pitää sallia. Minusta vaikutti kyllä vähän alkoholismin paapomiselta, tavallaan. En minäkään kannata täysholittomuutta, mutta kyllä sillä on ISO merkitys painonhallinnassa.

Toinen mikä on tässä repinyt on Sportin sarja, jossa ravitsemusterapeutti arvioi esimerkkihenkilöiden ruokavaliota. Nyt muutaman tapauksen jälkeen minusta on kyllä hieman ikävää, ettei terapeutti sanallakaan puutu siihen, että kaikki nämä esimerkkihenkilöt ovat esimerkkipäivinään vetäneet sokeria useampaan otteeseen päivässä. Tyyliin välipalalla viineri, iltapäiväkahvilla jäätelö ja iltaruoan jälkkäriksi pieni suklaapatukka. Onhan se niinkin, että jos muuten syöminen on kunnossa, ei se haittaa, mutta minusta ei kyllä kannattaisi antaa viestiä, että sokeria saa syödä joka välissä. Kyllä sen näkee katukuvassa, mitä sillä saadaan aikaan.