Kaksi viikkoa puhdistusdieettiä takana. Ei kyllä tunnu erityisen puhtaalta, mutta luomun syöminen alkaa tuntua järkevältä. Sitä aion jatkaa, ja samoin tilamaidon juomista. Tai siis jugurttina. Paino ei kyllä ole pudonnut, mutta olen syönyt vähän liikaa rusinoita. Miten vaikeaa se nyt on, vihannesten syöminen? En ole vielä oikein päättänyt, miten tästä nyt eteenpäin, alkuperäisen ohjeen mukaan viikon päästä voisi kokeilla gluteenia ja pastöroitua maitoa takaisin, mutta tarkennetun ohjeen mukaan vasta kahden viikon päästä. Ehkä sinnittelen sen kaksi viikkoa, ei tämä enää kovin hankalalta tunnu.

Mitä siis voisi vielä korjata: lisää vihanneksia, vähemmän kuivahedelmiä (ja pähkinöitä), enemmän luomua ja enemmän vettä.

Kävin eilen mittaamassa rasvaprosenttia ja kehonkoostumusta InBody-laitteistolla. Ei auttanut. Rasvaprosentikseni tuli mairitteleva 18,4, mutta se nyt vain ei pidä paikkaansa. Painoni oli 68,9 kg, lihasmassa 31,6 kg ja rasvamassa 12,6 kg. Nesteitä, solun sisäisiä ja ulkoisia oli 4 kiloa yli normaalin rajan, mutta niin oli proteiinimassakin yli normaalin, samoin mineraalit. Voisiko sitten olla, että se, mitä pidän läskinä, onkin ylimääräistä nestettä? Vai kerääkö lihasmassa sen nesteen?

No, ei kai sillä absoluuttisella lukemalla nyt niin merkitystä ole. Itse kyllä tiedän, ettei peilikuva näytä miltään urheilijalta likimainkaan, eli tekemistä riittää. Voimaakaan ei nyt mitenkään turhan paljon ole. Tänään salilla tein ohjelman mukaiset leuanvedot - penkiltä ylös. Ei erityisen ansiokasta, mutta jostain pitää aloittaa.