Jo on sitkeä tauti. Olin kyllä aamulla kovasti menossa salille, mutta fillarointi töihin tuntui sen verran raskaalta, että katsoin parhaaksi jättää vieläkin väliin. Väliin jää myös huominen täysin perheteknisistä syistä, mutta josko perjantaina. Eilinen sienestys kyllä toteutui ja sain repullisen tavaraa, puoli litraa mustikoitakin nypin.

Ruokasuunnitelma ei napsimista päivällisen jälkeen on toteutunut enimmäkseen. Eilen metsässä pistelin kyllä marjoja, ja tänään maistelin tyttärelleni ostamaani luomuappelsiinia, joka oli kyllä herkullinen jopa omassa luokassaan. Luomubanaanien ja -tomaattien lisäksi ostoskoriin eksyi kaksi pussillista lehtikaalia ja pussi pinaattia. Sur sur vaan :) Luomutomaatit olivat sen verran pehmeitä, että taidan käydä huomenna kyttäämässä, olisiko hinta laskenut hiukan...Hirveäksi tarjouksien perässä juoksijaksi tässä taas kehittyy. Nuokin luomutomaatit piti ihan Prismasta hakea, kun lähempää ei löydy kuin valmiiksi pakattuja - kilohinta oli kolminkertainen näihin nyt ostamiini nähden. Luomubanaanejakin piti ostaa, kun niitä kerran oli tarjolla. Voisihan sitä tietysti syödä kotimaisia marjojakin. Typerä minä. Ja kohta alkaa olla aika, kun voi taas tarjota omenaongelmaisille edullisia loppusijoitusratkaisuja kyseisille hedelmille. Viime vuonna keittelin kaiken soseeksi pakkaseen, en tiedä, suosisinko tänä vuonna hieman ravinteille hellävaraisempaa muotoa. Joku kehui pakastavansa omenat raasteena. Selviytyisiköhän tehosekoittimeni noista?

Kahvin osalta jätin eilen aamukahvin väliin, iltapäivällä parantelin päänsärkyä kahvilla. Huomenna taitaa myös mennä kuppi poikineen, on koulutusta ja täysihoitoa. Onneksi tiedän, että lounaalla on tarjolla upeat salaatit ja lämpimät kasvikset.

Kun nyt aloin tästä luomusta jauhaa, niin merkitsenpä itselleni ylös pari listaa, joita itse haen Internetistä tämän tästä:

12 ruoka-ainetta, jotka kannattaa ostaa luomuna:

(niitä on hei 17!)

1) Liha

2) Maitotuotteet

3) Kahvi

4) Persikat

5) Omenat

6) Paprikat

7) Varsiselleri

8) Nektariinit

9) Mansikat

10) Kirsikat

11) Lehtikaali (no niinpä tietenkin)

12) Salaatit

13) Kirsikat

14) Porkkanat

15) Päärynät

16) Perunat

17) Tomaatit

Perusteluja löytyy linkkiä klikkaamalla

Lisäksi:

15 ruoka-ainetta, jossa ei-luomukin on melko turvallista:

(huom! Tuon linkin takana on myös reseptejä!)

1) Sipulit

2) Avokado

3) Maissi

4) Ananas

5) Mango

6) Parsa

7) Herneet

8) Kiivi

9) Kaali

10) Munakoiso

11) Papaija

12) Vesimeloni

13) Parsakaali

14) Tomaatti (mitä ihmettä? Täälläkin?)

15) Bataatti

Ilmeisesti tomaatti oli viime vuonna laitettu pahislistalle, mutta tänä vuonna kävi ilmi, ettei se olekaan niin paha. EOS. Itsekin kuulin joskus kymmenen vuotta sitten, että itse asiassa tomaatit kasvatetaan normaalistikin melko luomusti. Tällä hetkellä hintaero Prisman luomutomaattien ja K-marketin ei-luomujen välillä on niin pieni, että hamstraan Prismasta, kun sille suunnalle eksyn.