Piti hylätä tämä minnekään etenemätön projekti, mutta sitten tajusin, että parasta tässä on kirjanpito: painon muuttuminen ja muuttumattomuus ja raportointi, mikä siihen on syynä. Eli täällä taas toivoa täynnä.

Täytin keväällä 35. En nyt ole pahemmin kiinnittänyt huomiota ikävuosiini vuosikausiin, hyvässä enkä pahassa. Nyt minusta kuitenkin kävi niin, että vaikka jatkoin syömisten ja liikkumisten suhteen suunnilleen samoilla linjoilla, painoa alkoi tulla lisää. No okei, ehkä liikunta jäi hieman vähemmälle kuin aiemmin, mutta ei sillä nyt niin suurta vaikutusta aiemmin ole ollut, että viikoissa tulee painoa lisää kiloja. Loman alussa päätin ryhdistäytyä ja teinkin niin, mutta kolme viikkoa veneellä jäätelöä mankuvien lasten kanssa tekee tehtävänsä. Vaikka tarkoituksenani oli pudottaa lomalla muutama kilo, päädyinkin lihomaan pari kiloa. Viimeisenä lomaviikkona päätin jättää leivän pääosin pois ruokavaliosta ja sokeria vähemmälle. Kas, puolitoista kiloa lähti. Ja kun työ alkoi, alkoi myös kuntosali.

Keväällä yrittämäni uusi ruokafilosofia hyvien ruokien lisäämisestä ei ihan ottanut tuulta alleen. Tai kyllä niitä tuli lisättyä, ja luomua, mutta vaikutus painoon ei ollut toivottu, eli huonot eivät jääneet tarpeeksi taka-alalle. Mutta luulisin, että nykyään tunnen entistä paremmin kehoni reaktiot liikaan leivän tai sokerin pupeltamiseen: olo on paha. Jospa onnistuisin vähän rajoittamaan ylilyöntejä.