Kun tuolla hakusanalla blogissa tänään jo käytiin, niin miksipä sitä ei tänne kirjoittaisi. Ohje ei nyt tietysti ole mikään erityisen omaperäinen tai tarkka, mutta ehkä se auttaa eteenpäin:

Kaalipata

400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1-1,5 dl ohrasuurimoita
puolikas valkokaali
suolaa
pippuria
2-3 rkl siirappia
vettä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
persiljaa

Ruskista jauheliha, ja lisää sekaan sipuli, valkosipuli kuutioina kummatkin, viipaloidut porkkanat ja ohrasuurimot. Hämmentele ja mausta suolalla ja pippurilla ja siirapilla. Heitä sekaan suikaloitua kaalia pienissä erissä ja kääntele kunnes kaali hieman pehmiää ja litistyy. Kun kaikki kaali on saatu ujutettua pataan (itse käytän valurautaista), lorauta päälle vettä, ehkä puoli litraa, valkoviinietikkaa (jos muistat) ja kansi ja anna hautua pienellä lämmöllä kaikessa rauhassa (huolehdi kuitenkin, että vesi kiehuu). Koristele persiljalla ja nauti puolukkasurvoksen kanssa!