Jäin vielä miettimään Skinny Bitchin veganismisanomaa. Veganismi ei kyllä ole ihmisen luontainen ruokavalio, se on vissi. Ensinnäkin tarvitaan se kuuluisa B12-vitamiini, kuten Arawn muistuttikin. Toiseksi, jos eläimiä ei saisikaan kiinni ja lihoiksi ilman työkaluja, niin eipä kyllä taitaisi onnistua soijarouheittenkaan viljely ja valmistus. Puhumattakaan niistä keittoajoista, joita kuivatut palkokasvit vaativat.

Mutta on varmasti parempiakin lihoja kuin nykyiset tehokasvatetut. Ja niitä ei ole pakko syödä joka aterialla. Eikä niitä aterioita muutenkaan niin paljon tarvittaisi.

Kun olen jo ajatuksen voimalla päässyt hyvään alkuun luomutiellä, niin ehkäpä samalla voimalla onnistun saamaan ruokavalioni raakaruokapainotteiseksi. Haluaisin niin kokeilla, miten raakaruoalla voi, millaisia määriä sitä tarvitsee syödä ja onko se niin hienoa kuin hurahtaneet hehkuttavat. Jos ensi vuonna onnistuisin kokeilemaan puhdasta raakaruokavaliota vaikka edes viikon...

Harmi, että koen oloni yleisesti ottaen hyväksi. Oloani ei hetkauta lihan syöminen tai syömättä jättäminen, maitotuotteet, viljatuotteet, luomutuotteet. Ei mikään. Puoliso on krooninen vatsavaivainen, ja hän jopa huomasi oireiden helpottavan muutaman viikon gluteenittomalla ruokavaliolla mutta ei - huuhaata kaikki tyynni. Kyllä ruisleipää pitää syödä. Mutta ei puhdasta, siitä tulee maha kipeäksi >_<.