Eihän siitä kauaa ole kun lausuin toiveeni, että joskus ensi vuonna voisin kokeilla pidempää raakailua. Quinoaan kautta törmäsin näihinkin kuvapareihin ja ihan mykistäviä muutoksia toisilla on ollut. Minua nyt ei niin ulkonäkömuutos sinänsä enää inspiroi, mutta olisi kiva tietää, mitä raakailulla voisi tapahtua terveydelle.

No mutta, toivoin että voisin kokeilla täysraakaa ruokavaliota, ja ehkä minä pian voinkin. Toki tässä kohtaa raakaa on max 20% ruoasta, mutta kokeiluinnostus on nyt päällä. Jääkaapin päällä on loppukuivumassa raakakräkkeri, ja uunissa on kuivumassa raaka pizza. Voi kyllä olla että pizzaa nautitaan vasta ensi viikolla, taikina oli huomattavan kosteaa verrattuna kräkkeritaikinaan. Harkitsin pellavansiemenjauhon lisäämistä, mutta sitten vakuutin itselleni, että ei se sitä nestemäärää mihinkään hävitä. 

Kräkkerin eli raakaleivän valmistusta varten idätin tattaria. Tässä kokkailurumbassa (valmistin myös normaalin lounaan lohta uunissa, keitettyä hirssiä, ruusukaaleja, paistettua bataattisosetta ja salaattia) kävi vain niin, että loput tattarit katosivat. Kyllä! En löydä niitä mistään. Tai siis ainakaan jääkaapista. Muualla minulla ei niin ole paikkaa niille, että en usko, että ne missään muualla ovat. Kuten eräs ystäväni ennen sanoi, ufot joskus vievät tavaroita ja palauttevat niitä sitten kun lystäävät - joskus ihan eri paikkoihin kuin yleensä. Jos odotan hetken ja katson uudelleen jääkaapista, ehkä ne löytyvät sieltä.

Iltapalaksi söimme spelttipannaria, taas. Puoliso juo nyt laktoositonta maitojuomaa ja minä en ole lapsille viitsinyt ostaa maitotuotteita, koska ovat vähän flunssaisia. Siispä pannarin kanssa tuli pulma: käyttääkö loput laktoosittomat vai hakea kaupasta lisää vai mitä. Mutta hurraa! Nythän minä jos osaan tehdä itsekin maitoa. Jätin pari desia kaurahiutaleita likoon, käväisin lenkillä ja tehosekoitin sekoitteli riittävästi maitoa muistuttavan valmisteen pannareihin!

Pizzan päälle voisi vielä valmistaa tomaattikastiketta ja pähkinä-siemen-juustoa. Jos se pohja joskus kuivuu. Ja jos ne tattarit löytyivät, ajattelin laitella niitä siihen pizzan päälle. Ehkä laitan kesäkurpitsaa vähän marinoitumaan, niin on sitten jotain muuta päällepantavaa. Raakaruokajumalattaret Quinoaan Heidi ja Kahvila Vegaanin Okriina huolettomasti kehottavat laittamaan jotain kasviksia, mutta kun minun pizzani täytteinä ovat tyypillisesti olleet kinkku, ananas (purkista) ja aurajuusto, niin mielikuvitukseni on nyt hieman heikoilla.