Tattarit itävät aamuun saakka ja sitten jyräytän (tai no saapa nähdä mitä siitä tulee) raakaleipätaikinan. Kunnon silppuri kyllä olisi poikaa, niin poikaa. Braunilla oli hieno lasikannu jossa oli pätevän näköiset leikkuriterät, mutta ikävä kyllä siinä tulee kylkiäisenä monitoimikone joka tekee taikinat ja raastaa raasteet ja tarvitsenko minä nyt sitä? Eikö siinä voisi samalla tulla hyötykasvikuivuri mieluummin?

Sain eilen käsiini chiansiemeniä, joita niin kovasti hehkutetaan. Minähän ennakkoluulottomana en jaksanut paneutua siihen, mikä niissä niin ihmeellistä on, kyllä kokeilu sitten näyttää. Niin. Myyjä kehui että niistä tulee ihan hirveästi limaa (samanlaista kuin pellavansiemenistä) enkä voinut olla nauramatta ääneen, kun en tajunnut mikä siinä limassa nyt on niin erinomaista. Laitoin niitäkin illalla puoli desiä likoamaan mukiin. Siihen pinnalle jäivät kellumaan, mutta arvelin, että kyllä ne sen veden osaavat imaista. Aamulla katsoin, että siinähän ne edelleen kelluvat, ja hämmästykseni oli melkoinen, kun koko iso muki oli täynnä tiukkaa geeliä. Lisäilin vähän vettä ja kyllähän se tosiaan notkeutui. Aika tuotteliasta kamaa siis.

Ja kun nyt idätys on vauhdissa, niin samaa kyytiä laitoin ehkä puoli vuotta ostamiani mung-papuja itämään. Toivottavasti myös syön ne, idut aina vähän kuin unohtuvat. Jos sen leivän päälle tekisi vaikka jotain raakapizzan tyyppistä. Olen hinkunut sellaista jo pitkään. Tai siis pari viikkoa :)