Palaan nyt kuitenkin vielä vähän tähän laihdutusteemaan. Jaksan edelleen vastaanottaa sähköpostiini kaikenmaailman listaposteja. Tosin kiinnostavimmat ovat minusta Isabel de los Riosin ja Dax Moyn kirjeet, joissa puhutaan enemmänkin terveydestä. Joka tapauksessa eräs meili tällä viikolla käsitteli sitä, miksi dieetillä ei laihdu: elimistö menee paastotilaan ja niin edellen ja niin edelleen, kaiken senhän me olemme jo kuulleet. Tämä suositteli ja vakuutteli, että hänen menetelmänsä toimii: pidät säännöllisesti huijauspäiviä jolloin rasvassa ja tärkkelyksessä ei säästellä, vaan pizzaa ja burgereita menköön olan takaa. Sitä hän ei toki ilmaiseksi kerro, miten usein näitä päiviä tulisi pitää, mutta muutaman päivän välein.

Ja toinen juttu oli Dax Moyn suositus mennä nukkumaan viimeistään kymmeneltä, jotta elimistö pääsee hyödyntämään rasvanpolttohormoneitaan, kun kortisolitasot ovat matalimmillaan (22-02).

Noh. Kuinkas ollakaan, sinä kesänä kun laihduin 12 kiloa, taisin toteuttaa molempia. Viikolla söin niukasti, ehkä juuri 1500 kaloria päivässä (minulle todella niukasti), pyöräilin työmatkoja tunnin päivässä ja kävin lähes päivittäin lisäksi uimassa tai lenkillä (30-45 minuuttia). Viikonloput biletin sukujuhlissa täytekakkujen äärellä sekä baarissa pitkästä aikaa sinkkuna. Arkisin kävin myös nukkumaan hyvin aikaisin, osaksi siksi, ettei tekisi mieli syödä niin paljoa :)

Pitäisiköhän sitä sitten vielä joskus kokeilla? Nyt nukkumaanmenoaika kuitenkin koittaa, kortisolitaso on joo hyyyyyviiiin maaataalaa...