Loppuviikko on ollut aika stressaava, on ollut kaikenlaista juoksemista ja jumittamista töissä. Sen on huomannut syömisissä: sallittuja kuivahedelmiä on mennyt sellaisia määriä, joita ei jatkuvasti voisi hyväksyä. Eilen jätin pirtelön aamulla tekemättä ja söin sen sijaan munakkaan, ja kyllähän se vaikutti päivän kokonaisfiilikseen. Tänään on pirtelö taas lasissa ja se maistuu hyvältä. Tosi hyvältä. Laitoin siihen kevään huruiluissani tilaamaani maca-jauhetta, joka olikin niin kauhean makuista, etten ole saanut sitä käytettyä. On muuten harvassa ruoka-aineet, jotka minusta ovat kauhean makuisia, ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään. Ruoasta kyllä saa käsittelyllä pahaa hyvinkin helposti, mutta raaka-aineet sinänsä, niissä ei ole mitään vikaa. No ehkä tattari on hieman vaikean makuista minullekin, mutta ei pahaa. Nyt maca kuitenkin sulautuu pirtelöön hyvin, ehkä se pussi joskus tyhjeneekin.

Puolentoista viikon jälkeen selkä tuntuu ainakin samalta kuin ennenkin. Ehkä hieman paremmaltakin. Liikkuvuus ei ole täydellinen, mutta eihän se ole viikossa kipeytynytkään. Ayurvedatyyppi vihjasi, että osteopaatin käsittely voisi auttaa. Ehkä, ehkä. Nyt tarkastelen ruokavaliota, sitten joululahjaksi voisin saada osteopatiaa.

Tällä viikolla olen shopannut luonnonkosmetiikkaa. Menin Ruohonjuureen tarkoituksenani ostaa huulirasva (check) ja balsamiviinietikka (check), luomulaatuisina. Lisäksi löysin vanhentuvan Dr Hauschkan kokeilupakkauksen puoleen hintaan, ja pitihän se ostaa. Ja kun vielä tarjolla oli Ombar raakasuklaapatukka, joka sopii dieettiin (se on makeutettu agavesiirapilla), niin pakkohan sitä oli kokeilla. Ja arvatkaa: kotimatkalla bussissa söin patukasta yhden palan (kolmesta)!

Hauschka on kyllä kallista, mutta täytyy sanoa, että myös ihanaa. Kokeilin keväällä ruusuvoidetta, ja se oli sinälläänkin ihanaa, tässä paketissa on kaksi erilaista puhdistusainetta, kasvovesi ja kolme erilaista voidetta kasvoille. Todella ylellisen tuntuista. Eilen ajattelin hyödyntää Sokoksen asiakasomistajuutta ja ostaa lisää Hauschkaa 15% alennuksella, mutta päädyin edullisempaan Weledaan. Etenkin kun kahden kasvotuotteen ostaja sai naamion kaupan päälle :) Kunhan Hauschkat loppuvat, kokeilen Kemikaalicocktailissakin mainostettua Skin foodia ja Iris-kasvovetta. Lisäksi löysin "kylpyaineen" joka tuoksuu mielettömän ihanasti ruusuille ja jättää ihon ihanan kimmoisaksi, siinä on selvästi jotakin hoitavaa öljyä.

Sokoksella huomasin myös, että Paula Heinonen luennoi siellä 1.12. Se kyllä menee aikidon päälle. En tiedä, olisiko Paula niin hyvä, että voisi skipata aikidon? Puolisolle Paulan asia sitä paitsi olisi tärkeämpää, hänellä se meistä niitä suolioireita on. Hän kieltäytyy uskomasta, että ruokavalio voisi auttaa, vaikka tietää kyllä omasta kokemuksesta että näin on. Se on niin vaikeaa, kuulemma. No, onhan se hänellä astetta vaikeampaa siksi, että hän syö töissä ruokalassa muitten kanssa. Mutta on se myös tahdosta kiinni. Ehkä puoliso saa Paulaa joululahjaksi :)