Ensimmäisenä pari sanaa teestä: Ihanaa! Ei tosin oikea perinteinen teenlehtitee, vaan Yogi-teen ja Pukkan yrtti-maustehaudukkeet. Uusi Yogi-suosikkini on Sweet Chili, mutta senkin jyrää Pukkan Pleasure. Taivaallista!

Hiisi. Olen yrittänyt kehitellä jotain raakaherkkua isänpäiväksi, jota pähkinäallerginen esikoinenkin voisi syödä. En tiedä, pitäisikö tinkiä raakuudesta vai esikkosopivuudesta. Luultavasti tarvitsisin myös yleiskoneen ja hyötykasvikuivurin ja...no, ainakin sen yleiskoneen. Toisaalta kun olen noita raakatorttupohjien ohjeita lueskellut, niin kynnys käyttää jotain niin kuivakkaa kuin jauhoja vain puistattaa.

Reseptejä on biljardittain! Ne ovat toinen toistaan ihanampia! Ja niissä on aina pähkinää tai siemeniä tai molempia. Virallisesti esikolla on ilmennyt vain pinjansiemenille erittäin voimakas allergia, pähkinöitä on kokeiltu ja testattu myös prickit. Mietin, voisiko chia tai hampunsiemen sopia? Pellavansiemen esimerkiksi ei ole kovin allergisoiva, ja sitä hän on vähän maistellutkin, mutta se nyt on aika voimakkaan makuinen.

Jos mitään rajoitteita ei olisi, tekisin varmaan tällaisen ihanan suklaatortun Yaelian keittiöstä. Suklaatäyte sopii sellaisenaan, vain pohja pitäisi laatia ilman pähkinää. Samasta osoitteesta löysin tällaisen turvallisen pehmeän rullan, mutta se tarvitsisi kuivuria, tai pitkää uunikuivatusta, eikä varmaan sovi tuollaisen tortun pohjaksi. Vettyy varmaan ikävästi. Voisikohan rullat täyttää suklaamoussella? Kahvila Vegaanista taas löytyi korvaava valkosuklaamousse, ihanan kuuloinen. Vähän mietityttää, miten avokaado- ja banaanimousset sopivat yhteen.

Muualta maailmasta löysin sitten mansikkaisen torttupohjan, jossa on chiansiemeniä. On minulla mansikkaakin, mutta itse liputan vankasti vadelman ja suklaan yhdistelmän puolesta.

Ehkä noista joku yhdistelmä löytyy sunnuntain kahvipöydästä. Matkalla näihin löytöihin olen kyllä törmännyt niin kutkuttaviin juttuihin että oksat pois...

On kyllä niin autuas olo, että liekö nyt kyseessä suklaapöhnä. Pakastimessa odottaa jähmettymistään illan herkku, jonka kimppuun aion nyt käydä.