Lasten päiväkoti ilmoitti, että useita lapsia on kuumeen takia poissa, ja yhdellä on todettu sikainfluenssa. Huomasin kyllä jo torstaiaamuna, että tyttären aamupalapöydässä oli aika harvakseltaan lapsia. Nyt sitten jännitetään, miten kosahtaa, ja koska. Poika sai rokotteen jo lähes kaksi viikkoa sitten astman vuoksi, hänellä pitäisi olla sen perusteella suoja, jos se nyt sitten ylipäätään suojaa. Tiedot rokotteen suojaavuudesta vaihtelevat ihan hirveästi. Itse olisin jättänyt rokotteen antamatta, mutta mies oli erittäin painokkaasti sen kannalla ja sanoi, etten saa anteeksi, jos tauti tulee ja käy huonosti. Ottakoon hän sitten rokotteen haitat omalletunnolleen. Itsekin hän sai piikin keskiviikkona, mahtaako sen suoja ehtiä kehittyä ennen kuin lapset tuovat viruksen kotiin. Ja minä ja tytär olemme nyt sitten vastustuskykymme varassa, meille rokotteita ei ole vielä tarjottukaan.

Parhaan suojan taudille tietysti saisi sairastamalla sen. Ihan hirveää pelottelua kyllä onkin levitelty, johan tässä alkaa huolestuttaa. Maanantaina alkaisi tyttärellekin olla rokotetta tarjolla, mutta kun hän nyt todennäköisesti on jo altistunut virukselle...sitä paitsi uutisissa on ollut ainakin kaksi tapausta, jossa rokotteen saanut oli sitten kuollut sikainfluenssaan, koska vastustuskyky ei ollut vielä kehittynyt. Minusta se kuulostaa huolestuttavalta. Onko tässä jokin kuolemaa edistävä tekijä, tartunta+rokote?Jos flunssa ei nyt olisi näin lähellä, voisin paljon rauhallisemmin mielin harkita rokotetta.

Tuskinpa näistäkään koskaan julkaistaan mitään kunnollisia tutkimustuloksia. Tutkimuksia tekevät ja rahoittavat lääkefirmat, ja heille on vain kannattavaa tuottaa paniikkia ja rokotteita. Muita spekuloituja kombinaatioita lisääntyneisiin kuolemantapauksiin väitetään olevan tartunta+kuumetta alentavat lääkkeet ja tartunta+yhtäaikainen bakteeritulehdus.

Nythän suositus on myös, että rokote otetaan, vaikka tauti on sairastettu. Aivan hölmöläisten hommaa minun mielestäni. Rokoteen pohjana väitetään käytetyn kausi-influenssarokotetta. Kausi-influenssarokote pitää ottaa vuosittain uudelleen suojan saamiseksi, ja lisäksi (hatara lähde, myönnän) kuulin erään lääkärin myöntäneen, että jos influenssarokotteen on ensin ottanut ja seuraavana vuona jättänyt väliin, influenssa iskee todennäköisemmin kuin kokonaan rokottamatta. Toimiiko tässäkin sitten sama mekanismi? Kaikille rokote, joka vuosi uudelleen ja taas uudelleen, ja lääkeyhtiöitten taskuun vierii miljardeja ja taas miljardeja.

Miksi taas vesirokkorokotteesta sanotaan, ettei rokotteen suoja ole yhtä hyvä kuin taudin sairastaneilla, ja että vaikutusta voisi tehostaa altistamalla vastarokotetun vesirokolle? 

Entä jos sikainfluenssalle altistuu mutta siihen ei sairastu? Eikö vastustuskykyä silloin kehity?

Miksi on niin vaikeaa saada luotettavaa tietoa? Miksi on niin vaikeaa luottaa kehenkään?

Mutta ei se mitään, meidän vastustuskykymme pitää pintansa!