Daily Eko kirjoitti luonnonmukaisemmasta liikunnasta, ja muistin heti, että joogakin on listallani "pitäisi perehtyä". Olen kyllä harrastanut hathajoogaa ja nauttinut siitä, ja käynyt astangajoogan alkeiskurssin, tai ehkä alkeis-alkeiskurssin, koska se kesti vain muutaman tunnin. Kävin lueskelemassa Kimberly Snyderin sivuja ja katselin hänen jooganiksejään, ja päätin ottaa muutaman aurinkotervehdyksen ohjelmaan. Youtubesta löytyy ehkä ihan aloittelijalle parempiakin videoita, ja sain muutaman tervehdyksen tehtyäkin. Vähän tietysti masensi se valovuosien ero Kimberlyn notkeuteen, vaikka aurinkotervehdyskin näyttää aika yksinkertaiselta. Mutta maasta se pienikin ponnistaa. Työnantaja tarjoaa keväällä joogakurssin, jos vain löytää opettajan, joten sinne sitten vain.

Heräsin tänäänkin kuuden kieppeillä, ja tein viisi minuuttia tabataa ja venyttelin sitten pakaroita ja takareisiä, jotka eilen havaitsin todella kireiksi. Jatkoin muutamalla kissa-liikkeellä ja aurinkotervehdyksillä. Kyllä se siitä.

Eilen puoliso tarjoili punaviiniä. Otin taas puoli lasia, mutta muutaman siemauksen jälkeen tuli huono olo. Viini nousi päähän tai tanniinit tuntuivat muuten pahoilta, joten jätin juomisen sikseen. Puoliso itse sanoi alkoholin helpottavan ruoansulatuskanavan kipuja paremmin kuin Litalgin. Minä boostasin iltaa suklaapirtelöllä. Vaikka olin aika väsynyt, se piristi sen verran, että jaksoin tehdä raakasuklaata joulun herkkukoreihin. Jos nyt raaskin antaa pois :) Onneksi sain maistella suklaamassaa.

Tänään ja huomenna olisi tavoitteena hankkia loput joululahjat ja kuurata koti joulukuntoon. Joululahjat ovat aika minimissä, pääasiassa olen laittanut hemmottelulahjakortteja ja herkkukoreja, mutta muutama tarve-esinekin pitää hankkia. Ja ehkä jotain mukavaa lapsille. Jos on joku ekologinen vinkki lapsille niin tänne vain, haluaisin jotain, josta he ilahtuisivat, mutta joka olisi kuitenkin kestävää. Ehkä Zoobeja...innostuisivatkohan he niistä?

Mutta nyt varmaan tuumasta toimeen.