Vanhempani kutsuivat itsensä kylään tänään, joten oli hyvä tekosyy siivota. Pantiin aamulla lasten kanssa kuusi pakettiin. Meillä on esikoisen allergian takia muovikuusi, jota kyllä vastustin ensin pitkään, mutta pari vuotta kuusenneulaisia siivottuani olen tyytyväinen tähänkin. Kun joulukama saatiin pakettiin ja pihavarastoon, oli hyvä imuroida joulun pölyt. Lapsetkin innostuivat pyyhkimään pölyjä, ja meillä oli oikein mukavaa.

Sovittelin kuusen takaisin vaatehuoneen nurkkaan ja sain sieltäkin vähän tavaraa kompaktimpaan muotoon. Flyladyn mukaan turhaa roinaa, klutteria, ei voi järjestää, siitä voi vain hankkiutua eroon, mutta samalla voi kyllä saada muut kamat näppärästi järjestykseen, kun tulee tilaa. Illalla jatkoin kaappien raivaamista, ja nyt minulla on esimerkiksi oma paikka MINUN askartelukamoilleni, joihin lapset eivät koske, sekä oma paikka paketointitavaralle, jolle on tähän saakka ollut vaikea saada yhtä ja samaa säilytyspaikkaa. Epäsiistin kodin epäsiisteyttä lisää sekin, että kun tavaroita, kuten nyt lahjapaperia, ei löydä, sitä ostaa aina lisää ja lisää ja lisää. Ja taas on liikaa kamaa ja sotkua.

Illalla raivasin lisää tilaa kaappeihin ja kyllä voi olla taas tyytyväinen itseensä! Alku on aina helppoa ja turhan kaman paikallistaminen on naurettavan helppoa, mutta loppumetrit kyllä tekevät tiukkaa. Siitäkin huolimatta, että olen tässä vuosien varrella oppinut, että alussa tavaroista luopuminen on vaikeaa, mutta toisella, kolmannella tai N:nnella raivauskierroksella sitä ymmärtää jo päästää irti. Joskus on myös vaikea miettiä, mikä menee roskiin, koska tiedän, ettei tavaroilla ole kysyntää kirpputorilla, mutta varmasti sille vielä voisi löytyä käyttöä, kun vain oikea henkilö löytyisi.

Ikävä totuus kyllä on, että tavaraa tulee sisään enemmän kuin lähtee ulos. Joskus tunnen oloni hieman masentuneeksi, koska tunnen suorastaan taistelevani sitä vastaan, että lisää tavaraa ilmaantuisi taloon. Pitäisiköhän ottaa enemmän oppia Salaisuus-kirjasta ja keskittyä vetämään puoleensa vaikka vapaa-aikaa ja rahaa.

Nuo vapaa-ajan ja rahan olen jo melkein päättänyt käyttää ensi talven Thaimaanmatkaan. Se on odottanut minua niin kauan :)