Joogahaastetta on nyt takana yli kaksi viikkoa ja kyllä sen norjistumisen huomaa, vaikka matkaa on edessä ihan rajattomasti. Tämä on mukavan lempeä tapa, ja teen nyt aina aamulla ainakin aurinkotervehdyksen ja sitten muita juttuja sen mukaan, miten aikaa on ja mitä tulee mieleen. Olen piirrellyt vihkoon joogahaastevideoitten liikesarjoja ja sieltä voi sitten kaivella inspiraatiota. Välillä teen vähän lisää liikesarjoja illalla.

Olen taas pohdiskellut selkääni. Alaselän liikkuvuus on tosi pieni. Välillä tulee yön aikana jumeja yläselkään, ei pahoja, mutta ikäviä. Akupunktiohoitaja-jäsenkorjaaja sanoi, että ongelma on SI-nivelessä eli ristiluun ja suoliluun välisessä nivelessä, ja sanoi voivansa sitä käsitellä. Ei luvannut korjata kuitenkaan. Osteopatiaa on suositeltu ja se kuulostaa vähän paremmalta, mutta onko siitäkään mitään apua. Ja sitten on tämä koulukunta, joka keskittyy nimenomaan SI-niveleen. Tietenkään kukaan Tampereella ei myönnä osaavansa asiaa, joten se hieman mutkistaa. Ystävä kertoi, että hänellä SI-nivel laitettiin paikoilleen, mutta siitä ei ollut apua, vaan pakaran venyttelystä. Mikä nyt eteen, ja mikä taakse? Mistä voin tietää, kuka osaa auttaa? Se on ainakin varmaa, että kotona pähkäily ei ole auttanut ketään. Ehkäpä aloitan kyselemällä osteopaatilta, miltä selkä hänestä kuulostaa.

Mitä selkävaivadieettiin tulee, niin en tiedä. Alunpitäenkin olin vähän skeptinen sen suhteen, auttaisiko se, ja kyllähän se oloa paransi, ja selän liikkuvuuttakin. Mutta en usko, että siitä on lopulliseksi ratkaisuksi. Hienoa kuitenkin, miten paljon olo muuten koheni ja painokin lähti laskuun!

Ja ruokavalion korjaus on taas hyödyttänyt! En kyllä enää tiedä, uskallanko luottaa vaakaani. Se vilautteli tuossa viikolla jopa 69 kiloa, ja tänään aamulla 67,6 kiloa siitäkin huolimatta, että sormet tuntuivat nakeilta. Olen syönyt taas luvattomia määriä kuivattuja taateleita. Voi ei enää maistu niin hyvin. Ja nyt on vihdoin aika ottaa raakaruokakirjat käteen ja alkaa lisätä raa'an ruoan osuutta. En kyllä nyt oikeastaan kai olekaan syönyt kuin yleensä yhden lämpimän aterian päivässä. Tein raakaa jugurttia tilamaidosta, vaikka se ei nyt kuitenkaan oikein maistu. Joskus syön lasten kanssa puuroa tai munakasta. Mutta salaatteja pitäisi nyt kyllä syödä enemmän.