Koska tätä otsikkoa minulle nyt tyrkytettiin, täytyy jossain olla toinen samanniminen postaus. Ei se mitään. Keittiössä on jos jotakin likoamassa pienessä kulhossaan: oma aamuraakapuuroni tehosekoittimessa, miehen raakapuuro kulhossa, chiansiemeniä lasten pirtelöä varten ja sinimailasta idätystä varten. Herne ei oikein hyvin itänyt suosituksita huolimatta, mutta jos nuo muutamat ovat sinnikkäitä, kasvatan niistä versoja. Jos vain saisi multaa...pihalla olisi iso säkki - ja kylmää ja nietoksia.

No, kävin kuitenkin hakemassa vähän multaa sulamaan. Päätin jo viime kesänä muuttaa säälittävän kukkapenkkini (muisto omakotitalostamme) yrttimaaksi, ja aion sen toteuttaa. Tosin minulla on aika useinkin ollut hienoja puutarhasuunnitelmia, jotka ovat kaatuneet. En todellakaan ole mikään multasormi ja taimien kasvatuskin on ylivoimaista, ja mullan käsittely...sitä on joka paikassa! Mutta ehkä ensi kesänä. Michael Pollankin mainosti, ettei hänen pihansa ole kuin 3m x 6m ja sekin tuottaa yhtä jos toista, jopa niin että kesällä ei tarvitse tilata ruokapiiristä mitään. Meidän piha on sentään tuota isompi. Tosin hänen pihansa ei ole Suomessa, eikä varjossa. Mutta eiköhän täälläkin jotain saa menestymään.

Olin eilen taas meditaatiossa. Luulen, että sen ansiota todellakin oli tämän aamun euforiset fiilikset, olin sulaa aurinkoa aikidossa. Kaikki toki vähän kuivui kasaan, kun pääsin töihin, mutta ehkä tässä on siemen. Jos saisi päivittäin meditoitua vaikka vähän, niin voisi tulla tuloksia.

Jotain tuloksia on kyllä tullut elämästä muutenkin. Kirjoittelin joskus päiväkirjaa OpenDiaryssa. Olin silloin masentuneempi ajoittain, mutta samalaisia tuntemuksia ei ole enää nykyisin. Toki silloinkin meni välillä paremmin, mutta etenkin omista teksteistä huomasi, että aika ajoin ahdistuin ihan samoista jutuista kuin ennenkin, Tuntui että kiersin ympyrää. Mutta en enää! Olen vihdoin hyväksynyt itseni aika monen asian suhteen ja se tuntuu hyvältä. No, onhan tässä ikääkin, onneksi ei tarvitse murehtia samoja asioita kuin teininä tai kaksikymppisenä.

Nyt nukkumaan, kauniita unia!