Luettuani kirjan Oikean ruoan puolesta ymmärsin, että lasten ruokailutottumusten kimppuun on hyökättävä heti. Kasvisten syönti on heille usein aika vastentahtoista. Tai tytär kyllä kiitettävästi syö lanttua ja porkkanaa ja kaalia, maistelee ituja, mutta poika...ainoa vihannes joka hänelle kelpaa on tomaatti. Hedelmät ja marjat toki kelpaavat, mutta vihanneksia pitäisi myös saada. Kerroinkin lapsille, että nyt pitäisi joka aterialla syödä jotain tuoretta, ja he nyökyttelivät tyytyväisinä. Aamupalalla kasvis saa olla viherpirtelö (tosin vihreän piilotan mustaherukoilla), aterialla panostetaan salaatteihin ja iltapalalla voi tarjota hedelmää tai marjaa.

Luin illalla lasten mentyä nukkumaan vielä Ilon Pisaran maitotietopaketin ja tulin siihen tulokseen, että kalsiumia pitää lisätä myös. Koska itse syön aamuisin tuorepuuroa, päätin kokeilla tehdä lapsillekin puuroa seesaminsiemenistä, viikunoista, mansikoista ja banaanista. Piilotin sekaan ripauksen Midori Greens -viherjauhetta iHerbistä. Tytär kommentoi: maistuu pirtelöltä (hänelle olen juottanut seesami-mansikkapirtelöä jo jonkin aikaa). Poika kysyi mitä siinä on ja kuullessaan viikunasta alkoi valittaa. Hän ei pidä pehmeistä viikunoista, enkä ihmettele, minustakin ne maistuvat yleensä vähän käyneiltä. Mutta söi sitten kuitenkin. Huomenna sitten taas sovitusti pirtelöä. Siitä poika ihme kyllä pitää, erityisesti silloin, kun siinä on selleriä (josta hän ei tietenkään myönnä pitävänsä) ja inkivääriä.

Nuo Midori Greensit ovat kyllä hyviä. Olen jonkin aikaa juonut spirulinaa veteen sekoitettuna. Maku on mieto, hieman sientä muistuttava, mutta jonkin aikaa juotuani ajatuskin siitä ällöttää. Luulen, että siinä on jotain, joka ei minulle sovi. Sitten kokeilin vehnänorasjauhetta, mutta sekin on vähän puisevaa. Midori Greensissä on kumpaakin mutta lisäksi myös muita leviä, oraita ja yrttejä, mm. wasabia ja vihreää teetä. Luulen, että sen monipuolisuus on se avain. Oikean ruoan puolesta -kirjan mukaan ihminen on kaikkiruokainen siksi, että tarvitsemme yksinkertaisesti niin monia vitamiineja, hivenaineita, flavonoideja ja muita kasvikemikaaleja pysyäksemme terveinä, että meidän olisi paras syödä suuri kirjo erilaisia aineita. Lisäksi elimistömme hyödyntää aineksia paremmin, kun ne tulevat mukavassa cocktailissa.

Molemmat lapset kertoivat päiväkodissa syövänsä kiinankaalia. Sitä sitten varmaan pitää ostaa kotiinkin, jos se maistuisi heille. Itse en suuresti arvosta kiinankaalia, mutta onhan se kuitenkin kaali.