Pitäisi olla jo nukkumassa mutta nythän ollaan lomalla.

Tyttären sairastelusta huolimatta toteutimme Helsinginretkemme. Tytärhän oli nukkui perjantaina kuumeisena koko päivän, oksensi kerran päivällä, oksensi lauantainakin aamulla mutta ei sen jälkeen. Koska meillä oli hotellissa varaus, jonka peruutus oli kallis, päätimme, että sairastamme sitten siellä, jos emme ole terveinä. Kukaan ei sairastunut. Kiitos!

Lauantain ohjelmanumero oli vaatimattomasti ruoan hankinta. Kävimme puolison ehdotuksesta Memfiksessä, koska siellä kuulemma saa hänen SCD:hensä sopivaa ruokaa. Ehkä. Paikka oli meluisa ja hälyisä eikä ruokakaan kaksista. Maha täyttyi ja lapset käyttäytyivät hienosti. Itse olin varpaillani tyttären joka yskähdyksestä, pelkäsin, että koko ateria tulee kaaressa lautaselle. Tytär itse kuulosti ihan teiniltä: "Äiti, mä vaan YSKIN!" :) Ja ikäähän oli jo huimat neljä vuotta. Hotelliin palatessamme saimme ihastella ilotulitusta ja eläinmuseon valaistuja luurankoja.

Sunnuntaina kävimme venemessuilla. Minua ei ihan hirveästi sykäyttänyt, en vaan jaksa innostua veneistä, joita meillä ei ole. Olihan niitä hienoja. Ja kaikkien sisustuksessa oli jotenkin asuntovaunu-henkeä. Jos se toimii, se näyttää asuntovaunulta. Jos se on antiikkinen ja kaunis, se on epäkäytännöllinen. Lapset kuitenkin nauttivat leikkipaikkahetkestään, ja saivathan he upeat ilmapallotkin. Messuilta suunnattiin siskolleni ja hänen kanssaan syömään hyvää kreikkalaista ruokaa. Lapset jaksoivat taas hienosti, koska tänäänkin oli mukana piirustuspaperia ja esikoiselle sarjakuvia. Kun poika näkee jotain luettavaa, ympäristö katoaa täysin. Menimme vielä kahvittelemaan siskoni luo ja oli oikein rattoisaa. Puolisoa kyllä vähän stressasi, hän ei ole tottunut lapsiinsa :) Lapset olivat olosuhteisiin nähden hienosti. Kotiin palasimme metrolla.

Maanantaina hyvästelimme hyvin palvelleen hotellihuoneen tai oikeastaan huoneiston. Suuntasimme Heurekaan ja sepä olikin hauska reissu! Olen kyllä käynyt siellä viimeisen kymmenen vuoden sisällä, mutta nyt siellä oli tosi kivaa. Etenkin liikunta-aiheinen näyttely oli hauska, sai hypätä hyppynarua, pelata tanssimatolla, pelata maalivahtina virtuaalipelissä. Ja tietysti koripallorotat ovat aina yhtä ihania. Vietimme siellä kepeästi kolme tuntia, ja sitten piti alkaa suunnitella kotimatkaa. Poikkesimme lounaalla apen luona ja illalla olikin ihana päästä kotiin omaan sänkyyn. Hotellissa oli kyllä ihan hyvät vuoteet - makuuhuoneessa. Koska toisessa tilassa oli keittiö ja televisio, saivat lapset nukkua ihanissa vuoteissa ja me tyydyimme vuodesohvaan. Selkä itkee ja tuntuu kuin leukakin olisi sijoiltaan erikoisen nukkumiselämyksen ansiosta.

Maanantai-illalla tyttärelle nousi vielä kuumetta. Hätäännnyin, eikö kuumeen uudelleen nouseminen ole hälyttävä merkki? Kuume nähtävästi talttui parasetamolilla. Molemmat lapset yskivät, joten pääsin vihdoin testaamaan Kemikaalicocktailin niksiä valkosipulia sukkiin. Ainakin minä nukuin yöni heräämättä lasten yskään, joten kokeilen tätä myös toiste. Ja terveys näyttää palanneen.

Loppulomasta suunnitelmissa kylpemistä Edenissä ja ehkä Lastenkulttuurikeskus Rullaa.