Aamulla tuli ajatus, että selkä tuntuu nyt paremmalta. Iltapäivällä olin tosin jo hieman epävarma asiastani, mutta kyllä luulen, että selän tila on kohentunut.

Jos kohennusta on tapahtunut, niin ehkä olisin taipuvainen antamaan kunnian enimmäkseen patjanvaihdolle. Olen nyt tehnyt neljä kertaa osteopaatin määrämiä voimisteluliikkeitä, eivätkä ne niin rankkoja ole. Mutta ehkä ne kuitenkin tukevat elpymistä. Ja jos eivät tue, niin olen jo aika utelias Method Holmaa kohtaan ja oikeastaan olisi mukava kokeilla sitä hoitoa. Kyllä tämä tästä paranemaan kuitenkin saadaan.

Petollisia nämä pikkuhiljaa kehittyvät selkävaivat. Aluksi vaiva tuntuu vähäiseltä ja odottaa, että se paranisi itsekseen. Sitten siihen tottuu, ja alkaa tuntua hullulta tehdä asialle mitään juuri NYT. Ja kun sille jotain haluaisi tehdä, niin mistä sen tietää, kuka osaa auttaa. Usko lääkärikuntaan nyt on mennyt jo ajat sitten. En muista enää tapausta, että henkilö olisi käynyt lääkärillä, saanut oikeaan osuneen selvityksen vaivasta ja siihen hoidon joka toimii. Viimeksi tytär kävi ihotautilääkärillä, jonka mukaan mikään ruoka-aine ei tämänikäisellä voi enää pahentaa atopiaa (miksei?) ja kotiin saatiin pino lääkereseptejä. Nyt iho on rasvaamisesta huolimatta vielä hirveämpi kuin tuolla käynnillä. No, ei se nyt suoranaisesti lääkärin vika ollut, mutta aika ylimielinen suhtautuminen hänellä oli asiaan. Jotenkin jäi tosi paha maku koko käynnistä. Viime kesänä äitini kärvisteli kaksi viikkoa tulehtuneen umpilisäkkeen kanssa ja kun hänet viimein otettiin sairaalaan, se olikin jo puhjennut. Hups. Puolisolle on tarjottu suolistotulehdukseensa nyt solunsalpaajia (ne pakotettiin ottamaan, onneksi maksa-arvot kohosivat niin se sai jättää) ja sen jälkeen osittaista suolenpoistoa, kun 16 vuotta rauhallisena pysynyt tulehdus ei parissa päivässä toennut suonensisäisellä kortisonilla ja maito-vehnä-sokeriliemiruokavaliolla. Kilpirauhasen vajaatoiminta, diabeteksen hoito, ruokavaliosuositukset,...

No, ei auta märehtiä maailman pahuutta vaan keskittyä siihen mikä on hyvää ja iloita siitä. Toivottavasti kukaan läheinen ei vähään aikaan tarvitse lääkäriä. Onneksi on esimerkiksi d-vitamiini ja hyvä vastustuskyky.