Kylläpä alkoi tauko venyä. En tiedä, mikä oikein tuli. Päätin aloittaa eliminaation, mutta se on vähän takunnut. Kofeiini on ja pysyy poissa, ja alkoholista luopuminen tuntuu hyvältä. Sokeri sitten taas...Lantiopohjalihakset harjoittuvat, hyvä siitä, ja olen muutaman kerran onnistunut meditoimaan kotona, upeaa! Vastapainona kynnet ovat menneet sormenpäitä myöten. En tajua, mikä tässä oikein on. Toiset asiat onnistuvat, ja toiset eivät. Luulen, että sormien syömisellä on yhteys muuhunkin mussutukseen, eli jotain pitäisi keksiä. Töissä on vain hankalaa kun suurimman osan ajasta istun pöydän ääressä.

Aikidossa vyökoe häämöttää perjantaina. Jännitys on kova, osaaminen ei ole ihan sillä tasolla, millä haluaisin. Yksityiskohtia on paljon ja kaikkea en ehkä osaa. Ukeakaan en ole ehtinyt nähdä niin paljon kuin haluaisin. Mutta näillä eväillä nyt mennään ja jos ei kelpaa niin ensi kuussa uudestaan.

Onneksi kuitenkin valoa on nyt upeasti saatavilla. Ensimmäiset siemenet ovat itäneet ja lisää pitäisi laittaa, kunhan vain joskus malttaisin. Mieli on hajonnut vähän liian moneen paikkaan.

Tein viikonloppuna ihania raakaporkkanamuffinsseja Ani Phyon kirjasta. Kohde eli SCD-dieettiläinen ei tälläkään kertaa arvostanut. Oma häpeänsä :) Omaksi ilokseni niitä tein, toki mietin, että hyvä että hänkin saisi jotain herkkua.

Laitetaan vähän omia mittoja ja muunnoksia tähän ylös tulevaisuutta varten

Anin raw food porkkanamuffinssit

  • 4 ison porkkanan lihat mehustuksen jälkeen (noin 4 dl)
  • 1,5 dl erilaisia pähkinöitä jauhettuna (manteli, hassel, saksanpähkinä)
  • 1 dl Medjool-taateleita (tuoreita, ei niitä missä on glukoosisiirappia päällä) ilman kiviä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • reilusti mausteita, ainakin 1,5tl kanelia, 0,5 tl neilikkaa ja hiukan raastettua muskottipähkinää (en enää ikinä osta jauhettua, kun raastamalla saa NIIN PALJON PAREMPAA MAKUA!)
  • ripaus hyvää suolaa

Mehustin porkkanat ja otin tähteet taikinaan. Lisäsin kaikki muut aineet. Öljy ja suola oli oma ajatukseni, ajattelin että ne tuovat mausteiden maut paremmin esiin. Käytin sauvasekoitinta kaiken survomiseksi. Tästä tuli neljä muffinssia ja kuusi soikeaa leivosvuokaa. Laitoin kakut pakastimeen jähmettymään muotoonsa, ehkä tunniksi tai pariksi. Silikoniseen muffinssivuokaan survoin taikinaa sinänsä, metalliset leivosformut vuorasin tuorekelmulla. 

Sitten tein kuorrutuksen. Tämä onnistui yli odotusteni!

  • 1,5 dl casheweita
  • 1-2 tl hunajaa
  • vaniljaa jossain muodossa, minulla oli aitoa vaniljaesanssia
  • 1-2 rkl sitruunamehua tai maun mukaan
  • 1 tl kookosöljyä

Liotin casheweita muutaman tunnin. Sitten heitin siivilöidyt cashewit, osan liotusvettä, hiukan kiehuvaa vettä (siinä meni se raakuus ;) ) ja muut aineet blenderiin ja sekoitin huolella. Laitoin hetkeksi jääkaappiin ja toivoin, että kookosöljy kovettaisi kuorrutusta hiukan.

Otin muffinssit suhteellisen hyvissä ajoin (ehkä tunti) takaisin jääkaappiin, jottei kenenkään tarvitsisi järsiä jäistä porkkanaraastetta. Irrottelin kaikki vuoistaan ja asettelin tarjoilulautaselle. Tasasin kunkin päälle keon kuorrutusta ja koristin pekaanipähkinällä. Ja nautin itse aivan hervottomasti.