...mutta ehkä ei aina. Eilisessä zumbassa otettiin uusi vaihde käyttöön ja painettiin täysillä biisi toisensa jälkeen. Jotain uuttakin tapahtui, lantioni lähti yhdessä kohtaa ihan uudella vaihteella liikkeelle. Se oli hienoa! Ehkä zumbassa tai missä tahansa latinoliikunnassa lantion liikkuvuus paranee paremmin kuin stationäärisemmillä liikkeillä.

Tähän asti olen pitänyt zumbaa pienenä kivana taukojumppana, joten menin illalla ihan tyytyväisenä aikidotreeneihinkin. Treeni oli ihan normaali, sopiva, mutta kotiin raahautuessani tuntui kyllä vähän siellä ja täällä, että jotain oli tehty. Olisin voinut hieman pitempään nukkuakin, keho ei kyllä todellakaan ole vielä palautunut. Mutta kyllä tämä tästä. Ja ehkä raahustamiseen vaikuttaa myös hieman tämä vallitseva keli. Liukas lumi ja kankea sohjo tuovat ihan uusia elementtejä tavalliseen kävelyyn :)

Lounasateriani ovat olleet tällä viikolla hieman soveltavia, mutta onnistuneita. Eilen nappasin mukaan paahtopaistia, kikherneitä ja porkkanaraastetta. Kikherneet maustoin seesamiöljyllä, sitruunalla ja persiljalla. Ihan toimiva salaatti, ja seesaamiöljy toi kivasti hummuksen makua. Tänään otin mukaan quinoaa, idätettyjä kikherneitä, auringonkukansiemeniä, cashew-pähkinöitä, tomaattia, avokadoa ja basilikaa. Erinomainen salaatti syntyi näistäkin. Avokadon maustoin tapani mukaan sitruunamehulla ja suolalla. Ruokasuola on ollut keittiössämme pannassa jo iät ja ajat, ja käytän vain merisuolaa tai ruususuolaa. Valkoinen teollinen suola ällöttää jo. Sitä on kyllä iso purkki vielä kotona, mutta suolaahan nyt voi käyttää muuhunkin, esimerkiksi munien keitinliemeen (puolison fiksaatio) tai värjäysprojekteihin.

Nyt on korkea aika panna kasvimaaprojekti aluille. Siemeniä on kaapissa ties miten monta vuosikertaa. Ensimmäiseksi pitää hommata luomumultaa, Biolanilla pitäisi olla. Toivottavasti Kodin Ykkönen myy sitä. Multaa tulee huomenna ja sitten vain kylvöpuuhiin. Kaapissa on kivoja turvekippojakin. Pääosin ajattelen kasvattaa vihreitä, salaatteja ja yrttejä, mutta pitäisiköhän jotain kunnianhimoisempaakin yrittää? Kesäkurpitsaa, se on ainakin tuottoisaa. Pihalla ei ole kauheasti tilaa, mutta voisikohan parvekkeella kasvattaa tomaatteja? 

Ja kun nyt noita puutarha-asioita aloin miettiä, voisi olla hyvä idea poistaa hieman lunta etupihalta, jotta kevätsipulit pääsevät kukkimaan sitten joskus.