Tattada daa, aikidon kolmannen kyun vyökoe suoritettu! Nyt ei tarvitse suorittaa mitään ainakaan vuoteen! Tosin, laskeskelin jo vähän, että seuraavan kokeen saa suorittaa 8kk päästä, eli vuoden päästä voisi olla taas mahdollisuus suorittaa. Ehkä ainakin ennen kesää olisi hyvä saada graduointi pois alta, niin ei tarvitse kesän jälkeen opetella kaikkea alusta. Ehkä - tai ehkä ei. Nyt sitten ostoksille budoliikkeeseen ja hakamaa hankkimaan.

Aikido

Kyllä tuollaisessa kelpaa tehdä ukemeita. Selkäkin pysyy suorempana, koska takana on kovike.

Tänään on ollut oikein hyvä päivä, huolimatta vyökoestressistä. Kaikki on jotenkin valoisampaa. Kaiken muun hyvän lisäksi olen ottanut uudelle tavoitelistalle mystisen keskustan pitämisen. Keskusta on tärkeä aikidossa, koska sieltä lähtee voima ja tasapaino. Keskusta on tärkeä myös buddhalaisuudessa, ja meditaatio auttaa sen vahvistamisessa. Buddhalaisuudessa keskusta edustaa mielen rauhaa ja auttaa näkemään kuinka asiat ovat. Horjahdus keskustasta ja merkityksettömät asiat kuohuttavat. Kolmanneksi keskustaa korostaa myös Attraction Parenting. Keskusta on siis avain hyvään monessakin mielessä.

Viimeisenä tänään on mielessä alkoholi (pun intended). Tullessani kotiin tajusin, miten ihanaa on kun mieli on kirkas, ja sellaisena sen haluan pitää. Jo melko pienet alkoholimäärät sumentavat mieltä. Ikävä juttu on se, että pidän edelleen viinin mausta, etenkin kuohuviinin. Olen nyt jo monta kertaa ollut pitemmän ajan ilman alkoholia, ja kokemus on hyvä. Ja sitten, koska puoliso on mielestään oikeutettu nauttimaan alkoholia säännöllisesti koska nautinnon määrä on kohtuullinen, olen aina sortunut juomaan ensin yhden lasillisen, ja kohta määrä kasvaa kolmeen annokseen, ja vähemmän juominen on vaikeaa. Onko nyt sitten niin, että alkoholista on luovuttava kokonaan? Voiko viiniä nauttia puoli annosta erityisen hienoissa tilanteissa? Jos tarjolla on kuohuviiniä? Vai tarvitseeko sitäkään.