Kävin tänään Padasjoella Timo Maarasella. Aikaa taisi mennä lähemmäs kaksi tuntia. Hän kävi läpi koko kehon jalkapohjista niskaan saakka. Itse huomasin käsittelyssä, että oikea puoli oli aika kireällä. Hän huomasi, että vasen lonkkani on hieman oikeaa edempänä, ja korjasi sen asennon. Sain jumppaliikkeitä ja ohjeita ja lopuksi vielä selälle käsittelyä, joka helpotti jännityksiä. Lopuksi vielä tarkistettiin, että lonkka oli pysynyt paikoillaan. Nyt pitäisi pari päivää yrittää hoidella asioita kaksin jaloin, esim. sängystä nousu ja makuulle meno tasajalkaa, samoin autoon istuminen. Vaikeaa on. Toivottavasti lonkka on vielä paikoillaan. En edelleenkään usko, että 10 vuoden kipu lähtee yhdellä käsittelyllä, mutta jospa tämä olisi askel eteenpäin.

Hauskasti Maaranen kuvaili omaa hoitoaan: Jos tuntuu, että lonkka ei ole paikoillaan, hän yrittää rysäyttää lonkkanivelet ensin liikkuviksi lattiaa vasten, ja sitten irrallisilla nivelillä tekee voimisteluliikkeet. Kaiken kruunaa 20 kilometrin lenkki :) 

Kyllä omasta selästäni tiedän jo sen verran, että pitkän seisomisen jälkeen se tuntuu kipeältä, ja kipeys johtuu siitä, että asento pyrkii tekemään selkään notkoa. Kyllä minä voisin nyt yrittää sitä hoitaa...

Menin maanantaina jo korkkaamaan saliviikon toisen puolen. Päätin, että treenaan kolmesti viikossa, yksi kerta on selkä+kädet ja toinen jalat+vatsa (kuten ennenkin, näkyy tuolla sivupalkin sivulla). Kolmantena otan sitten jotain rennompaa, pienempiä vastuksia tai kehonpainolla tehtäviä liikkeitä. Maanantaina olin myöskin aikidossa, ja sitten sainkin flunssan (mitä? Näillä D-vitamiiniannoksilla?). Huomenna taas, mutta täytyy varmaan jättää askelkyykyt pois, lonkan suojelemiseksi.