Onpa kesä ollut pitkä ja kuuma ja vähätekstinen :) Olen nautiskellut oikein huolella ja nyt pitäisi taas aloittaa uudet, erilaiset arkirutiinit, kun esikoinen aloitti koulun.

Olimme kolme viikkoa lomasta purjehtimassa. Kovaa työtä sekin, ainakin kuun tuulta on paljon ja purjeita saa säätää koko ajan. Tänä vuonna vietinkin enemmän aikaa ratin takana, ja luulen, että aion jatkossa siirtyä enemmänkin sille puolelle. Puoliso, joka tykkää nysvätä ja optimoida, saa hoidella purjeet. Kova työ tietysti vaati kovat huvit, eli jätskiä joka päivä eikä muutenkaan paljoa jarruteltu. Mutta kesä on kerran vuodessa vaan. Otin matkalle kahvakuulankin mukaan, ja alkumatkasta ehdin sitä ulkoiluttaakin. Loppumatkasta kävi pikemminkin niin, että upposin syvälle kirjoihin. Piti käydä oikein hakemassa lisää, kun varattu kirjamäärä ei ollut riittää, vaikka luin osan esikoisellekin varatusta kirjallisuudesta.

Kirjalista on muistaakseni seuraavanlainen:

Christopher: Tripodien aika osat 1-2 (kolmonen vielä odottelee)
Blyton: Seikkailujen saari
Keyes: Kuuleeko kukaan?
Isomäki: Herääminen
Jones: Rönsyilevä talo
Larsson: Tyttö joka leikki tulella
Larsson: Pilvilinna joka romahti
Vinge: Linnunradan ääret
Vinge: Avaruuden syvyydet
Jones: Leijuva linna
Jones: Aarnikotkan vuosi

Aika kepeää lukemistoahan nuo toki olivat. Nuortenkirjahyllystä löytyy aina ihan uutta fantasiaa, ja Diana Wynne Joneskin näyttää aktivoituneen. Tykkäsin hänen kirjoistaan lapsena ja nuorena ja näköjään edelleen.

Noiden lisäksi paahdoin läpi loistavan nettisarjakuvan Questionable Content, joka onneksi jatkuu vielä edelleenkin.

Mutta nyt...kilot ovat sitten lisääntyneet ja se ei käy. En aio kasvattaa itsestäni läskivuorta. Johan 2kg/vuosi tekee kymmenessä vuodessa 20 kiloa ja se ei vain k ä y. Kun ruoan vähentäminen ei nyt näytä onnistuvan, aion kasvattaa lihasmassaa talven aikana (ja siitä toki eteenkinpäin) niin, että aineenvaihdunta saa jyllätä. Vähän toki pitää alkaa miettiä että mitä saa ja mitä ei kannata syödä.

Talven liikuntana tulee olemaan aikido, koska tykkään siitä, kuntosali, koska se on helppoa ja tehokasta, zumba, koska se on hauskaa ja saan harrastaa sitä tunnin työajalla, ja kahvakuula, koska se on niin hot ja sellainen on kotona. Kurssi alkaa 2.9. ja syyslukukausi maksaa 145e, joka on kyllä vähän turhan paljon, mutta jospa saisin sen maksettua kulttuuriseteleillä, joita saan ostaa puoleen hintaan käyvästä arvosta.

Nuo setelit innottavatkin nyt kovasti. Niillähän voi harrastaa vaikka mitä! Toki oma mielenkiintoni on juuri noissa kalliissa liikuntajutuissa, tähän asti olen maksanut kuntosalista 32e/vuosi, aikidosta 160e/vuosi ja juossut ja pyöräillyt ilmaiseksi (pihi kun olen), mutta nyt: kahvakuula, pilates, Kaupallinen Zumba, salsa, mitä tahansa! Vain aikaa puuttuu...