Tai kyllä ne tavoitteet koskevat koko vuotta. Loppuvuosi jotenkin lörähti, mutta opetteluahan tämä on.

-opettelen NVCtä eli non-violent communicationia. Opettelen nauttimaan ihmissuhteista ja minun vaikutuksestani muittenkin läheisteni tapa elää ihmissuhteita paranee.

-lopetan mässyttelyn. Vaikka miten väitän että en, niin aina sitä kuitenkin lipsuu. Sokerikoukusta irtipääseminen on helppoa, kun vain muistaa, että se on KOUKKU, johon juuttuu hyvin herkästi aina uudestaan. Ruokavalion pääpaino pitää olla kasviksissa, ei viljatuotteissa, eikä maitotuotteissakaan. Minusta on tärkeää, että säästän ympäristöä myös siten, että en syö enempää kuin kulutan. Etenkin, kun mahdun siten samoihin vaatteisiinkin enkä joudu hankkimaan isompia.

-jatkan kotirutiineista kiinnipitämistä. Roinainen koti tuo ahdistusta ja aikaakin menee hukkaan kun tavaroita joutuu etsiskelemään.

-menen ajoissa nukkumaan

-juon riittävästi vettä

-käyn säännöllisesti kuntosalilla. Nyt käyn siellä koko kevään kolmesti viikossa, ja kesällä voisi pari kertaa viikossa riittää, tai vaikka kertakin. Jos en ehdi salille, kotonakin on ihan riittävästi välineitä treenaamiseen: painoja, kuulia ja jumppapallo. Ilman välineitäkin pääsee pitkälle: jalkakyykyt ja punnerrukset leuanvedoista puhumattakaan.

Ja tammikuun loppuun mennessä saisivat loppuvuoden kilot olla historiaa.