Löysin uutta naposteltavaa vihannesosastolta: kyssäkaali. Miten näin mainiota tavaraa ei käytetä enempää! Maistuu hyvältä raakana tankoina/paloina, makeampaa ja rapsakampaa kuin lanttu, ja mehukkaampaa. Maistuu myös kypsennettyinä kuutioina pehmeämmältä kuin lanttu. Tätä lisää!

On kyllä tuntuma, että vieläkin tulee välillä syötyä liikaa, vaikkei näläntunne niin vaivaakaan. Ähkyyn siis. No, ei sentään niin pahaan ähkyyn kuin karkilla tai vaalealla, rapeakuorisella, tuoksuvalla leivällä...kuolaa. Sitä leipää siis. Karkinsyönti on välillä mennyt sellaiseksi ilottomaksi jäystämiseksi, että olen itsekin miettinyt, mitä iloa siitä on. Vaan kun tulee tapa pysähtyä irtokarkkihyllyllä, siitä on vaikea päästä eroon.

Eilisen ruoat:

aamupala: uotilaa kinkulla, juustolla, salaatilla, tomaatilla ja kurkulla, maitokahvi
välipala: minibanaani, pari mantelia
lounas: lohikeitto, perunaa tuurasi kukkakaali erittäin onnistuneesti
päivällinen: normandialaista kalkkunaa, ohraa, kyssäkaalikuutioita. Kalkkunan kaverina valkosipulia, kesäkurpitsaa, omenaa, kuivaa ranskalaista omenasiideriä. Ja loppu siideri ruokajuomana (n. 3 dl)
iltapala: mustikkarahkaa ilman lisäsokeria, pari uotilaa