No niin, täällä sitä kökötetään lähtöpisteessä tyytyväisinä tai sitten vähemmän tyytyväisenä. Loppuvuoden liikuntasaldo meni aivan plörinäksi, koska pimeässähän ei voi liikkua, eihän? Joululomalla ehdin kyllä pari kertaa liikkumaan päivälläkin, joten se alkaa olla taas mukana päiväjärjestyksessä. Sitten vain suklaat ja rasvat ja turhat napostelut pannaan ja sillä siisti.

Ensimmäinen tavoite olisi nyt hoikistua sen verran, että uusi uikkari ei ratkea saumoistaan. Oli sitten pakko ostaa liian pieni. Omaa kokoa uikkarista ei löytynyt, joten kokeilin numeroa pienempää, ja sehän mahtui päälle. Kukaan ei vain kertonut, että Oikeat Uimapuvut eivät lörähdä kastuttuaan vaan ehkä jopa kutistuvat.

Sukset saattavat jäädä sitten iäksi hankkimatta, jos talvet lopetetaan kokonaan. Tai katsotaan nyt sitten. Tähän hätään ostin nyt vihdoin ne uudet lenkkarit, ja näissä on jopa gorea, jos vaikka kävisi niin hyvä tuuri, ettei tarvitse jalat märkinä juosta. Tätä taustaa vasten ei ollut ihme, että talvi sitten alkoikin, ja kohta ei lenkkipoluille pääse, kun vihaiset hiihtäjät puivat sauvaa. Ei kai se lumessa niin väliä olekaan, millä alustalla juoksee. Joskus olen kyllä pahoittanut mieleni, että pitäisikö muitten kuin sivakoijien sitten ulkoilla talvisaikaan vain kerrostalojen keskellä. Vaan onhan tuolla metsässä nykyään muitakin polkuja kuin latupohjaa.

Selkävaivoihin yritän pilatesta, jahka liikuntapaikka nyt saisi uudet aikataulunsa julkisiksi.

Hyvähiilihydraattinen ruokavalio osoittautui sittenkin liian haastavaksi. Jostain syystä se vaan on helpompi lätkäistä riisit kattilaan kuin kruunuvihannekset mikroon. No, pakastevihanteen eivät nyt niin herkullisia ole. Nyt sitten uusi yritys olisi käyttää enemmän kasvislisukkeita ja enimmäkseen eliminoida sokeri ja vähentää rasvaa reippaasti. Liikuntaa kolmesti viikossa, mielellään ulkona ja ainakin kerran viikossa uimassa. Uimassa tulee aina hengitettyä niin syvään, että se käy rentoutusharjoituksestakin. Jotta kotikuntosalille tulisi käyttöä, sitä huonetta pitäisi saada viihtyisämmäksi. Työn alle rojujen vähennys ja uudet matot sinne.

Tammikuun tavoitteet: ruokavalion siivous sokerista ja turhasta rasvasta ja liikunnan säännöllisyys.
Helmikuun tavoite: kuntosalin piensisustus ja käyttöönotto
Maaliskuun tavoite: liikuntaa useammin, viidesti viikossa
Huhtikuun tavoite: kaksi salaattiateriaa viikossa
Toukokuun tavoite: paino 63 kg (en kyllä oikein usko itsekään)

Siinä hatusta vedetyt kuukauden painopisteet. Eiköhän sitä päivien pidetessä ja ilmojen lämmetessä ala taas ruokavalio keventyä. Syystalvella pitää saada tukevaa ja lämmittävää ruokaa ettei palele.

Mihinkähän Koirallinen emäntä jäi?