Olin tänään pitkästä aikaa salilla. Olihan sitä lihakset käytön puutteessa surkastuneet, mutta kyllä tämä tästä. Onneksi paino on vielä pysynyt alhaalla. Huomenna uimaan ja perjantaina taas salille.

Onneksi se pahin heikotusolo on jo mennyt ohi. Aamupalan jälkeenkin olo pysyi kamalan nälkäisenä ja huterana. Syön nyt aamupalaksi kaurapuuroa ja marjoja, ja raejuuston vaihdoin auringonkukansiemeniin, jos kasviöljyistä olisi jotakin iloa ruokavaliossa. Kalaöljyäkin ostin pitkästä aikaa.

Eilen iho näytti kyllä hämmästyttävän kauniilta. Sorruin kokeilemaan eliminaatiodieettiä, joka on ihan helppo eikä voi olla kovin haitallinenkaan: ruokavaliosta poistetaan alkoholi, kofeiini, sokeri, teolliset tuotteet sekä vehnä. Tuskinpa elimistöni mitään noista tarvitseekaan. Mutta niin vain alkoi taas ahdistaa, ettei saisi syödä sitä, tätä eikä tuota, joten päätin sitten vain rajoittaa noita kolmea viimeistä. Sokeriahan en olekaan syönyt pariin viikkoon enkä tiedä uskallanko sitä enää syödä. Tai en ole ja en ole, varmasti niissä pakastemarjoissakin on sokeria, ja puolukkasurvoksessa jne. Leivät ajattelin pyrkiä valitsemaan niin, että pääasiassa syön puhdasta ruisleipää, mutta vehnää voi sitten mennä satunnaisesti. Ja teollisia tuotteitakaan ei ihan kauheasti syödä, lähinnä leikkeleitä ja marinoitua broileria. Broilerillekin voisi alkaa keksiä jotain omia mausteita, en ole ihan kamalan innostunutkaan kaupallisista marinadeista - ja muut lihat ostankin maustamattomina. Ai niin, ja pitihän sen eliminaatiodieetin ekassa vaiheessa myös välttää maitotuotteita, sehän se kova pala tässä olikin.

Mitä lie huuhaata sekin dieetti, ajattelin, ettei sen kokeileminen nyt juuri mitään otakaan. Tarkoitus oli poistaa selvästi haitalliset (alkoholi, kofeiini, teolliset lisäaineet) sekä haitallisiksi prosessoidut aineet (pastöroitu maito, puhdas sokeri ja puhdas vehnä). Kun elimistö on  puhdas noista (kolmen viikon dieetin jälkeen), voi vehnää ja maitoa kokeilla ottaa takaisin.

Kun on kevät, niin kaikenlaiset hassut huuhaat tuntuvat lyövän läpi. Minua himottaisi kovasti panna rahaa likoon johonkin kunto-ohjelmaan, joita netistä löytyy: Turbulence Training, Fit Yummy Mummy tai Combat the Fat. Nyt kun Kuntogurukin on sellaiseen investoinut, houkutus vain kasvaa. Yritin innostaa miestäkin, mutta hän on edelleenkin sitä mieltä, että aina voi ihan ilman lisämaksuja syödä vähemmän ja liikkua enemmän, mikä tietysti tavallaan pitääkin paikkaansa. Ainakin Fit Yummy Mummy mainostaa hieman vaarallisesti, ettei tarvitsisi liikkua kuin 30 minuuttia kolmesti viikossa. Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä jo huomasivat, olen kokeillutkin FYM:in vartin intervallia ja vartin lihaskuntotreeniä. Mutta en kyllä ole valmis luopumaan kuntosalista isoilla painoilla, en, en enkä en. Mutta väliaikatreeninä se saattaisi onnistua, esim. 12 viikkoa aina välillä.