Perjantai jotenkin karkasi hanskasta. Olin tosi väsynyt ja ahdistunut ja stressaantunut, taitaa olla lomaltapaluustressi edelleen. Kun nyt katson ruokapäiväkirjaa niin ns. mässäys oli reilu ylimääräinen annos manteleita ja rusinoita, joka teki 300-400 kaloria ylimääräistä, sekä kolme voileipää n. 250 kaloria ja kun siihen oli päästy, oli ihan se ja sama juoda valkoviinipullo armaan puolison kanssa puoliksi. 260 kaloria se. Mutta ennen tämä jota nyt kutsun mässäilyksi olisi ollut ihan normaalia syömistä. Ja vaikka noista nyt tulikin 800-900 kaloria liikaa, niin yksi noista kolmesta olisi vielä mahtunut tavoitekaloreihinkin (1800).

Lauantaiaamu lähti käyntiin jotenkin samaan tapaan, aamupuuron lisäksi halusin keitetyn kananmunan, ja kun lapset ottivat kaakaota niin tein itsellenikin kupillisen sokerittomana. Ja oman oloni vuoksi päätin relata lauantainkin. Söin parit voikkarit ja tehtiin iltapalaksi pannukakkua ja "kevyt"mansikkahilloa. Yleensä kyllä kierrän kevyttuotteet kaukaa, mutta tässä ei ollut makeutusaineita. Sokeria oli 50% normihillojen sokerista, eli säälittävät (NOT) 30%. Makeus ei kyllä yhtään kärsinyt. No, tietenkin hillot joissa on marjan sijaan sokerihyytelöä ovat edullisia. Ja yhden oluenkin kiskaisin.

Ei siis edes neljän viikon alkoholittomuustavoite pitänyt, tämä on minusta jo hieman noloa.

Tälle päivällä laadinkin sitten jo tiukemman ateriasuunnitelman ja pysyin siinä, jäin jopa alle 1700 kalorin. Hyvä minä! Huomenna sitten taas jatkuu jumppailut. Minulla on jopa uusi jumppakassi, kyllä nyt on polleaa!

Mitä opin: lomapäiviä voi pitää ja lyödä läskiksi, kunhan se ei jää päälle. Ja se, mikä nyt tuntui ylettömältä mässäilyltä oli ennen ihan normaalia. Kiitos menuplannerin! En tiedä, mitä teen kun käyttöoikeus raukeaa vuoden päästä. Toinen mitä opin, on että tarvitsen illalla aikaa ihan itselleni, ja aion sitä myös ottaa. Ainakin venyttelyissä aion käydä kerran viikossa klo 20-21 ja joku muu kuin minä hoitaa lasten iltatoimet!