Sokeriton viikko meni kepeästi. Todella kepeästi. Kun vain päätän, sokeria ei tee mieli, ja nyt kun sitä ei ole syönyt, tekee mieli vielä vähemmän. Ihan ilman kahvia en ole selvinnyt, tosin yritän korvata sitä maitoon tehdyllä sokerittomalla kaakaolla. Outoa, että kaakaoon yhdistyy sokeri niin tiiviisti, kahvin ja teen useimmat tuntemani ihmiset juovat ilman sokeria.

Muuten ruoka on kyllä maistunut. Vaaka näytti tänään 69 kiloa, järkyttävää. En mielestäni ole _niin_ paljoa syönyt. Itse asiassa eilen salilla näytti siltä, että pistoolikotelot olisivat hieman pienentyneet. Pitää varmaan alkaa panostaa enemmän noihin mittauksiin. Rasvaprosenttivaa'an omistava työkaveri jäi nyt lomille, mutta mittanauha löytyy kaapista, ja samoin läskinipistin.

Päädyin taas miljardille "spämmi"listalle kun latailin tiettyjen kaupallisten kunto-ohjaajien ilmaiseksi jakelemia laihdutusoppaita. En ole vielä jaksanut unsubscribata blogimuistutuksia, ja välillä sieltä tulee ihan hyvää asiaakin. Eräs esitti, että jenkkakahvat syntyvät sokerin mässäyksestä. Ehkäpä tosiaankin...Kauankohan kestää, että ne sulavat, jos ottaa huomioon, että sokeria on mässännyt 5-6 vuotta?

Tuon kirjoittajan ratkaisu tähän on eliminaatiodieetti, jota olen nyt kierrellyt ja kaarrellyt vähintään vuoden. Eliminoitavat aineet ovat maitotuotteet (pl. maustamaton jugurtti), vehnä, sokeri, alkoholi, kofeiini ja teollisesti prosessoidut valmisteet. Itse asiassa sen noudattimisessa muistaakseni ainoa, mikä oli muka liian vaikeaa, oli maito. JA ehkä vähän vehnäkin. Olen melko varma, että kun vietin alkoholittomat kolme kuukautta, väliin mahtui melkoisen puhtaita aikoja.

Tekisi kyllä mieli kokeilla, vaikka tavallaan pidän hieman hömpötyksenäkin...jos se vaikka toimisi. Ei se nyt oikeastaan ole kovin luonnollista, että ruokavaliosta näin iso osa riippuu toisen eläimen lapsilleen tuottamasta ruoasta. Palautusjuoma jää kyllä sitten juomatta, siinä kun on heraproteiinia, eikä puuroon voi enää laittaa raejuustoa...mistä minä saan proteiinini sitten? Mutta nyt kun on jo näin keväistä, vehnästä (etenkin pastasta) luopuminen ei pitäisi olla kovinkaan tiukkaa.

Onkohan Keittiövaa'alla näkemystä näistä Eating Clean -dieeteistä?