Eilen ja tänään on tehnyt ensimmäistä kertaa mieli leipää. Tokihan gluteenitonta leipää teoriassa voisi syödä, mutta minusta turhaa. Näillä näkymin kyllä tuntuu siltä, että ensi viikonloppuna voisi katsoa, huomaako maha jotain omituista, jos kokeilen gluteenia tai maitoa. Eri päivinä tietysti.

Perjantaina maha tuli ihan kauhean kipeäksi. En tiennyt miksi ja huolestutti. Lauantaina sama toistui iltapalan jälkeen, ja syyllinen selvisi: parsakaali. En tiedä, oliko se pilaantunutta, ei se päällisin puolin mitenkään oudolta näyttänyt. Varmaan joku kasviaktivisti oli ollut asialla :P

Eilen oltiin 2-vuotissynttäreillä. En syönyt mitään, eikä tehnyt tiukkaakaan. Toisin oli tänään, kun meillä oli vieraita. Päätin leipoa pääsiäistäkin silmällä pitäen rahkapiirakoita, voidaan viedä niitä ensi viikonloppuna tuliaisiksi. Päättelin, että sama se, mitä tarjoan, omaan ruokavalioon sopivaa herkkua tuskin keksisin, ainakaan sellaista, mitä kehtaisi tarjota. Tässä kohtaa alkoi kyllä kiusaus vaivata. Lisäksi kun kökin käytännössä koko päivän keittiössä ja stressasin tarjoomuksista, huomaan, että makeahammasta kolottaa pahasti. Olen assosioinut makean nauttimisen ahdistuksen poistamiseen. Millähän siitä pääsisi irti?

Taidan käydä paistelemassa minuuttisämpylän.