Aloitin maanantaina Skinny Bitchin, en enää edes muista, mistä sellaisen keksin kirjastosta varata. Aika ravakasti lähtevät liikkeelle. En tiedä, jos en olisi pyöritellyt näitä asioita näin kauaa, miten suhtautuisin asioihin. Ekassa luvussa käskettiin hankkiutua eroon tupakasta, käsikauppalääkkeistä, kahvista ja makeutusaineista, ainakin. Ai niin, ja oluesta ja alkoholista, sulfiitittomat viinit poislukien.

Tänä aamuna lueskelin sitten lisää sokerista ja makeutusaineista ja aloitin lukua, jossa paheksutaan lihansyöntiä. En päässyt ihan loppuun ja muutenkin ajatus harhailee, mutta bitchit esittävät, että koska nykyihminen ei paljain käsin ja hampain pystyisi saamaan eläintä kiinni, saati irrottamaan siitä mitään syötäväksi kelpaavaa, liha ei sovi ihmiselle. Tuskin maltan odottaa että ehdin pitemmälle.

Nyt elämää häiritsee erittäin rankasti se, että päätin sitten jättää kahvin taas vähemmälle. Yleensä se sujuu melko kepeästi, mutta tällä kertaa ei. Join kahvia eilen aamulla, jätin iltapäiväkahvin väliin. Jäähän se välillä muutenkin. Jo illalla päätä kivisti niin, että harkitsin teenjuontia. En kuitenkaan juonut mitään vaan menin nukkumaan. Puoli seitsemältä päätä särki niin, että oli pakko nousta. Join kahvia, mutta olo ei helpottunut. Itse asiassa olo oli niin kurja, että teki tiukkaa saada kahvia juotua. Aamupuurokin jäi huonovointisuuden vuoksi kesken.

No, jos kahvin poisjättämisestä tulee näin kauheat vieroitusoireet, täytyy vieroitus kyllä sitten suorittaa. Bitchit sanoivat, että satunnaiset kahvikupposet ovat ihan ok, mutta jos sitä on PAKKO juoda, niin sitten tilanne on paha. Ja siltäpä se nyt sitten näyttää.

Lisää höpöhöpöä: Dax Moy kirjoitti viikon postauksessaan, että kannattaisi mennä nukkumaan kymmeneltä tai viimeistään puoli yhdeltätoista. Dax kirjoitti siitä kahteenkin blogiinsa, tänne ja tänne. Kortisoli on hormoni, jota erittyy sitä enemmän, mitä stressaantuneempia olemme. Se pyrkii rauhoittamaan kehoa. Mutta jos kortisolitasot pysyvät korkeina pitkään, vastaan tulevat tyypilliset stressioireet: lisääntynyt ruokahalu, lihasmassan kato, ahdistus ja masennus, vähentynyt kiinnostus seksiin, PMS- ja vaihdevuosioireiden paheneminen ja rasvaprosentin kasvu. Kortisolin tuotanto on matalimmillaan 22-02, koska monet elimistöämme säätelevät hormonit toimivat omassa valon säätelemässä vuorokausirytmissään (hmm, mitenkähän suomalainen kaamos vaikuttaa tähän?). Samaan aikaan kasvu- ja sukupuolihormonien tuotanto on huipussaan, joten myös lihakset toipuvat harjoittelusta tähän aikaan - jos saavat tilaisuuden. Toivottavasti tulkitseva käännökseni ei mennyt aivan metsään. Laardileidi voi varmaan vahvistaa tai korjata tulkintaani? Olen nyt sitten kahtena iltana mennytkin sänkyyn kymmeneltä, mikä tekee kyllä tiukkaa lapsiperheessä, jossa oma aika on tuolloin. Mutta perustelin tätä itselleni sillä, että jos nukun tarpeeksi, ehdin saada omaa aikaa sitten aamulla, ja jos en nuku tarpeeksi, tulee uni ihan tarpeeseen. Sitä, koska puolison kanssa on aikaa, koska hän "ei vaan saa unta", en sitten tiedä, mutta ehkä viikonloppuisin voi vähän valvoa, jos viikolla menee ajoissa sänkyyn.

Nukkumisesta puheenollen, kuopukselle alkavat päiväunet olla ilmeisesti lopullisesti liikaa. Tämän viikon hän on kukkunut sängyssään vähintään kymmeneen, ja tietysti sitten seuraavana päivänä on entistä helpompi nukahtaa päiväunille, kun aamuherätys on taas vakioaikaan. Tänään hän vielä hädissään nousi puoli seitsemältä minun kanssani, ettei äiti vaan lähde yksin mihinkään o_O.