Pieni käväisy alamaissa on tehnyt vain hyvää joulumielelle. Tänään olen ollut todella euforisissa tunnelmissa, huolimatta rankasta päivästä. Lähdin aamulla asioimaan, tavoitteenani hankkia kalaa Kauppahallista. Poikkesin ensin Sokoksella ja sitten...

Nygrenillä parveili ihmisiä. Sain haettua vuoronumeron ja vilkaisin, hmm, 65. Taululla numero vaihtui juuri kahteensataan ja päättelin, että no, onhan ihmisiä, mutta käyn vaikka Luomu-Anilla sitä ennen.

Palasin. Oli, jos mahdollista vieläkin täydempää. Vieressäni kaksi ystävystä vertailu vuoronumeroitaan. Toisella oli 453, toisella 401. Vilkaisin omaa lappuani tarkemmin. 565! Huh. Tuttavukset päättivät luovuttaa, toinen tarjosi toiselle aiempaa vuoronumeroaan, mutta kiintiö oli täynnä. Tarjouduin ystävällisesti hyödyntämään numeron, ja säteilin onnesta. Luovuttaja sanoi, että saan ehkä jonottaa vielä pari tuntia. Eipä siinä mitään, vein ostokset autoon ja kävin vielä Ruohonjuuressa ruokaostoksilla ja Miraakkelissa Ruskovillaa ihailemassa. Poikkesin myös Stockmann Herkussa, mutta sielläkin oli parinsadan numeron jono.

Palasin Halliin. Vuoroni koittaisi 25 numeron jälkeen, ja jono hupenikin silmissä. Sain kalat, villin lohen ja otaksuttavasti viljellyn siian, ja saatoin jatkaa matkaani. Loput ostokset hoidin Prismassa. Lastasin kärryn täyteen luomuakasviksia - no meni sinne ei-luomuakin. Puoliso kokeilee nyt SCD-dieettiä vaivoihinsa, ja ensimmäisen päivän jälkeen näyttää lupaavalta. Onneksi vaikutuksen huomaa heti, dieetti on niin tiukka, että jotain motivointia ylläpitoon tarvitaan.

Ihmeen hyvin jaksoin ravata asioilla melko kevyin eväin. Vai juuri siksikö? Kotona ei ollut oikein mitään vihreää ja unohdin illalla laittaa puuroainekset likoamaan, jotain join aamulla aloemehua (1rkl lasissa vettä), teelusikallisen toiseen vesilasilliseen sekoitettua spirulinaa, sekä kupillisen iHerbistä näytteenä saamaani Cococeps-juomaa (kaakaota, cordyceps-uutetta ja reishi-sientä). Boostasin matkalla parilla raakabanaanikeksillä ja sitten Ruohonjuuresta sain lisävoimaksi Ombar -raakasuklaata. Nyt kotona söin pari cashewia, palasen gruyere-juustoa sekä taatelin.

Nyt sitten möllötän hetken kotona. Nautiskelen uudesta suolakivituikusta ja Pukka Pleasure -teestä. Laittelen rojut tästä alakerrasta omiin osoitteisiinsa, ja haen sitten lapset rattikelkalla päiväkodista. Siivotaan yhdessä, ja siitä se joulu varmaan alkaa. Illalla on vielä väsättävä porkkanalaatikko loppuun ja perunalaatikko alkuun. Rosollin ehtii varmasti huomennakin, ja puoliso saa huolehtia kalojen graavaamisesta. IHerbin paketitkin saapuivat hyvässä järjestyksessä, ja joulunpyhinä voikin napsutella uutta tilausta 10% alennuksineen.

IHerb siis myy edullisia lisäravinteita. Suomeen toimitetaan max 80 dollarin ja jonkun tietyn painorajan alle jääviä paketteja, mutta postikulut ovat edullisia. Toimitusaika oli näköjään noin kaksi viikkoa jopa näin joulun alla. Ensimmäisellä tilauskerralla voi hyödyntää esim. minun koodini, jolla saa 5 dollarin alennuksen, ja sitten voikin jaella omaa alennuskoodiaan ystäville ja kylänmiehille ja saada pientä hyvitystä mahdollisiin tuleviin tilauksiin. Minun koodini on PIT508. Ainakin D-vitamiini tulee huomattavan edulliseksi sitä kautta, koska esim. Carlsonin 50 mikrogramman kapseleita saa 360kpl hintaan alle 13 dollaria. Samalla hinnalla saa kotimaasta noin 60 kappaletta 25 mikrogramman kapseleita.

Ihanan lämpöista ja tuoksuvaa joulua sekä kaikkea parhautta tulevalle vuodelle!