Pakkaset paukkuvat ja on kerrankin talvista, kyllä nyt kelpaa! Vähän kyllä varpaita aamulla paleli, mutta eiköhän jumppakassista löydy ylimääräiset lämmittävät sukat. Toivottavasti lapset tarkenevat ulkosalla.

Puoliso otti härkää sarvista ja alkoi selvitellä, miten voisi itse edesauttaa paranemistaan. Meille molemmille jäi olo, että vähän ennenaikaisesti hänet heitettiin sairaalasta pois, eikä lääkkeistä ainakaan nyt heti tunnu olevan helpotusta. Hän sitten huomasi, että liikuntaa harrastaessa sairauskin on pysynyt paremmin kurissa, samoin riittävä  nukkuminen on nyt parantanut oloa. Ja pitkällisen pohtimisen jälkeen hän päätti luopua viljoista nyt ainakin toistaiseksi. Itse olen huomauttanut, että kannattaisi välttää myös maitotuotteita, ja on hän ainakin nyt toistaiseksi malttanut pysytellä niistä erossa. Samoin sokerista. Eiköhän näillä eväillä ala olo kohentua. Niin se vain on, että itse ne on ne ajatukset saatava omaan päähän, ei niitä toisen tyrkyttämänä voi ottaa.

Olen nyt todella kiitollinen, olen tässä pitkin syksyä toivonut, että puolisokin heräisi pitämään terveydestään parempaa huolta ja lakkaisi syömästä kuraa. Olisi ollut mukavaa, jos tähän olisi päästy jotenkin helpompaa tietä, mutta ehkä toisilla vain on kovempi pää kuin toisilla :) Toivotaan, että tulokset ovat toivotunlaisia.

Ja eilen sitten piti ilmeisesti arvioida selkävaivadieetin tuloksia. Kyllä se selkä on parempi kuin ennen, jos nyt ei täysin terve vieläkään. Lauantaina aikidossa selkä tuntui liikkuvan paremmin kuin ennen, ihan selvästi, ja kompensaationa sunnuntain treenin (ja erityisesti selän shiatsupainelun) jälkeen se oli pahempi kuin pitkään aikaan, mutta palautui kuitenkin. Painoa on lähtenyt 3,2 kiloa kuudessa viikossa, ihan kivasti, kun miettii miten olen syönyt kuivahedelmiä kourakaupalla ja voita suoraan paketista veistelemällä. Ja joitain poikkeuksia dieetistäkin olen tehnyt, pari työpaikkalounasta ja pikkujoulupöytä. Ja täytyy tunnustaa, että viikonloppuna join kaksi pientä lasia viiniäkin. Kahtena eri päivänä sentään kuitenkin. Parasta tässä kuitenkin on, että näin voi ihan hyvin jatkaa eteenpäin ja olla tyytyväinen elämäänsä. Mitään ruokaa en kaipaa, en sokeria enkä pullahöttöleipiä.

Ja kertauksena kaikille: alunperin selkävaivadieetissä piti välttää sokeria, vehnää, lisäaineita, kofeiinia, alkoholia, prosessoitua ruokaa, jäätelöä ja cheddarjuustoa (?). Muistaakseni. Minä jätin pois sokerin, kofeiinin (pl. kaakao), alkoholin, lähes kaiken leivän muutamaa ruisleivän palasta lukuuntottamatta, vehnän, rukiin, maitotuotteet (pl. voi) ja prosessoitua ruokaa en ole ennenkään syönyt. Sokeria on tullut jonkin verran hunajasta ja agavenektarista. Aamupalaksi olen syönyt kaurapuuroa, hirssipuuroa, raakapuuroa, vihersmoothieita. Välipalana pähkinöitä ja kuivahedelmiä, ja tuorehedelmiä tietysti. Ruokaa kuten ennenkin, pastat olen jättänyt syömättä ja korvannut vihanneksilla. Iltanautintoina Yogi- ja Pukkateetä sekä raakasuklaapirtelöitä.