Precision Nutrition tarjosi taas sähköpostilla jotain ilmaista. Tällä kertaa se oli muutaman päivän kirjekurssi. Ai niin, mutta eihän minun pitänyt enää miettiä painoasioita. No, sorruin kuitenkin. Tänään, neljäntenä päivänä aiheena oli tavoitteiden asettaminen, ja hienoa, hienoa, kerrankin joku ymmärsi asian ihan oikein! Miten voi asettaa tavoitteeksi painavansa jotain tiettyä tietyn ajan päästä? Ei keho vain toimi niin. Mutta tavoitteeksi voi asettaa tietyn käyttäytymisen.

Joten tässä sitä taas mennään. Tavoitteeni kahdentoista viikon päähän on syödä näin hyvin kuin nytkin, eli maito- ja viljatuotteet minimiin, paljon kasviksia ja lihaa kohtuudella. Luomua minkä voi, ja sokeri ja kahvi pois. Alkoholi...no olisiko kaksi annosta viikossa sopiva maksimi. Tulee olemaan vaikeampaa kuin täysraittius. Joka tapauksessa selkävaivadieetti jatkuu vielä puolitoista viikkoa.

Mutta todellinen haaste on liikunnan lisääminen. Aikidoa kolmesti viikossa mahdollisuuksien mukaan, ja kolme muuta liikuntakertaa siihen päälle. Liikunta voi olla lenkki, uintia, kotikuntoilua tai vaikka Wii Fittiä. Kaivoin Wii Fitin esiin toissailtana ja tein joogaharjoitukset, ja voisin tehdä toistekin. Ihan oikea jooga olisi kyllä hauskempaa. Mutta liikunnan ei tarvitse olla kovinkaan pitkäkestoista, sitä pitää vain harjoittaa. Vartissakin ehtii tehdä erittäin pätevät määrät punnerruksia ja askelkyykkyjä. Laatikossa on sitä paitsi sekä Fit Yummy Mummyn että Turbulence Trainingin miljardit treeniohjelmat, joihin menee huikeat 15-20 minuuttia kerrallaan. Että siitä vain. Nyt on nukkumaanmenoaika, mutta ehkä herään aamulla niin aikaisin, että ehdin treenata vartin. Kyllä vain, herään toki.

Eli maaliskuun alkuun mennessä kolme kotiliikuntasessiota viikossa ja kolme aikidotreeniä.

Sitten pitäisi tehdä pitemmän aikavälin tavoitteita. Yksi voisi olla raakaruoan määrän kasvattaminen entisestään. Sosiaalista verkostoakaan minulla ei oikein ole, mutta kun en vain oikein kaipaa sitä. Haluan harrastaa omassa rauhassa, ilman että kukaan sanoo, että hei voitaisko mennä varttia myöhemmin, tai jolle minun pitäisi sanoa, voidaanko mennä vähän myöhemmin. En todellakaan aio tinkiä nukkumisajastani. Mutta turhasta nettiajasta toki voi nipistää. Iltapäivälehdet laitoinkin jo pannaan ja huomaan kyllä, että fiilis on paljon rauhallisempi. Taidan laittaa muutkin verkkolehdet hiljaisiksi.

No, mitähän näistä tavoitteista toivoisin hyötyväni. Toivon, että maaliskuun alkuun mennessä olen valmis seuraavaan vyökokeeseen ja hallitsen liikeeni paremmin. Vuoden päästä toivon olevani virkeämpi ja energisempi ja enemmän läsnä. Toki muutama kilo rasvaakin saa mennä, en jää kaipaamaan. Ja kyllä olenkin. Kunhan vain saan nukkua riittämiin!