Tänään on ollut hieno päivä. Tänään on ollut myös neljäs raakaruokapäivä, mutta en usko että se vaikuttaa asiaan, nimittäin lapset ovat olleet kuin pieniä enkeleitä. Siitäkin huolimatta, että tänäänkään ei suoriuduttu ulos.

Aamulla nukuttiin kahdeksaan, lapsiperheessä pientä juhlaa. Esikoinenkin tuli halailemaan meidän sänkyymme, kuopushan hipsii sinne vaivihkaa joka yö edelleenkin. Sitten lapset vilistivät alakertaan ja minä jäin joogaamaan. Joogan lisäksi tein Petri Kokon selkäpilatesta, viime vuotisen fysioterapeutin ehdottamaa jumppaliikettä, testailin vähän lantion liikkuvuutta ja harjoittelin vähän aikidoliikkumistakin. Sitä pitääkin tehdä useamminkin, juuri liikkuminen on minulle niin vaikeaa.

Jumppailun jälkeen menin vielä vähän puolison viereen loikoilemaan. Kuopus tuli ilmoittamaan, että he olivat vetäisset loput kuivatut aprikoosit, "koska niitä oli niin vähän". No niinpä niin :) Ihan hyvä valinta tietysti heiltä. Aamupalan jälkeen olin suunnitellut ulkoilua, mutta lapset alkoivat niin tarmolla kehittämään leikkejä, että en viitsinyt puuttua. Tuon kaksikon on ihmeen vaikea saada leikistä kiinni täällä kotona. Leikkejä riitti oikeastaan koko päiväksi, olen aivan äimänä.

Aamupalaksi söin vanhan tutun raakapuuron, lounaaksi suunnilleen samaa pinaattikeittoa kuin eilenkin. Välipaloina kuivahedelmiä ja pähkinöitä ja tuoreitakin hedelmiä toki. Päivällinen näköjään jäi väliin, mutta söimme puolison kanssa vielä viipaleet parmankinkkua hunajamelonin kanssa. Ensi viikolla sitten vegaanisemmissa merkeissä. Kokeiluksi tämän kyllä piti jäädä, mutta en tiedä, kauanko jatkan - jotenkin tuli sellainen olo itselle, että koko ensi viikko pitäisi sitten viettää vegaanina. Viikon päästä nähdään miten käy :)

Aika vähäiseltä tämä päivän ruokamäärä kuulostaa. Jotenkin olen itse ihmetellyt, että olo on suunnilleen samanlainen kuin tähänkin saakka, mutta ehkäpä sitä pärjää vähemmällä energialla. Mutta ehkä tähän on laskeuduttu pikkuhiljaa, niin että lopun kypsennetyn jättäminen ei tunnu niin erilaiselta. Nähtäväksi jää. Jatkan niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Kypsennettyyn ei vielä ole tullut mitään mielitekoja.