Vaikka 100% raakakokeilu tältä erää päättyikin, on tämä päivä taas ollut täysin raaka. Eilen söin lämpimän lounaan. Ja molempina päivinä teetä, mutta siinä kaikki. Raakapainotteinen syöminen tuntuu mukavammalta kuin kypsennetty, mutta kypsennetyssäkin on puolensa. Tai tällä hetkellä ei tunnu siltä, että puolia on, mutta on niitä.

Meditaatiota seuranneet illat ovat kuluneet Wikipediassa. Lueskelin timanttipolusta ja lamoista ja reinkarnaatioista, ja viehätyin amerikkalaisen Catherine Burroughsin tarinasta. Hän opetti new age -keskuksessa, ja tapasi buddhalaisen munkin, joka kiinnostui opetuksesta. Kuunneltuaan Catherinea ja hänen oppilaitaan hän huomasi naisen opettavan lähes puhdasta mahayana-buddhalaisuutta - vaikkei hänellä ollut koskaan ollut kosketusta buddhalaisuuteen. Myös Catherine tunsi tuttuuden buddhalaisessa maailmassa. Hänet kutsuttiin tiibetiläisluostariin täydentämään koulutustaan ja lopulta hänet kruunattiin tulkuksi, eli tietoisesti jälleensyntyneeksi lamaksi. Nykyisin häntä kutsutaan Jetsunma Ahkön Lhamoksi. Käväisin kotisivuilla ja latasin joitakin luentoja kuunneltavaksi. Hän on oikein hersyvä nainen ja häntä kuuntelee ilokseen. Tulipa vihdoin hyvä syy opiskella Bluetoothin käyttö puhelimen ja tietokoneen välillä - ja jotain käyttöä puhelimen mediaplayerille :) Ja nyt sitten vain meditoinnit päivärutiineihin...

Sain aikidossa "kehuja" tai kommentin, että edistystä on tapahtunut. Sitä on aina mukava kuulla. Nyt tuntuu ihan itsestäkin, että jotain on tapahtunut. Vielä muutama viikko sitten tuntui, että tässä sitä vaan junnataan. Epäilen raakaruoan elvyttävää vaikutusta :) Paljon on kyllä vielä tekemistä ennen seuraavaa vyökoetta. Aikataulussa olen pysynyt suunnitellusti, nyt on jäljellä 13 kertaa ennen graduointilupaa, ja niihinhän pitäisi siis mennä 4-5 viikkoa. Tosin pitäisi jotakin osatakin, mutta osaanhan minä.

Mutta täytyy vielä lopuksikin kehua raakaruokaa. Ruokaan suhtautuu nyt eri tavalla kuin ennen. Jos kaapissa ei ole evästä niin mitä siitä, kun voi tekaista jonkun raakapuuron tai salaatin. Ja pärjätä niillä. Tänään jäi päivällinen syömättä, mutta söin töistä lähtiessäni puolikkaan avokadon, kiivin ja vähän granaattiomenaa. Matkalla ostin kuivattuja taateleita, joihin olen niin koukussa ettei mitään rajaa. Kotimatkallakin söin muutaman taatelin, kotona mandariinin ja eiköhän tällä pärjää ihan hyvin.