-eli paljon pientä silppua.

Viime viikolla vähän yritti harmittaa, kun torstaina oli kurkku kipeä - vasta kun pääsin mainostamasta etten ole sairastanut. Vähän kipeää oloa oli ilmassa jo aiemmin, ja kahmin deetä ja join tuttua viherpirtelöä inkiväärillä ja kurkumalla. Eivätkö nämä siis enää auta? Kyllä ne auttoivat. Vain torstaina oli hieman tukkoinen olo ja se koheni päivän mittaan. Selätin flunssan alkuunsa! Hurraahuutoja d-vitamiinille ja immuuniboostereille!

Olin lentää selälleni kun avasin eilen Tamperelaisen. Tavasin muutamaankin kertaan ennen kuin uskoin, että kyllä siinä vain oli Kahvila Vegaanin Okriina. Vau! Kyllä parempi syöminen selvästi on ujuttautumassa valtavirtaan ja hyvä niin. Nythän ollaan jo viime vuotta paljon pitemmällä, vaikka matkaa vielä on, kuten Olli Posti muistuttelee. Ja olisi matkaa ihan omassa kodissakin. Skeptiselle miehelle on kätevä tehdä raakaruokavälipaloja pähkinöistä ja kuivahedelmistä, koska ne vain sopivat SCD-dieetin haasteisiin, jossa maito, soija, viljat, tärkkelys ja moninkertaiset sokerit kuten sakkaroosi, laktoosi ja muut disakkaridit on eliminoitu. Mutta mitä tehdä tärkkelysriippuvaisille lapsille? Eilen vetäisivät kahteen pekkaan kattilallisen spagettia (joka kyllä oli sekä luomua että täysjyvää, mutta silti). Jämät he halusivat iltapalaksi, ja sama kai se sitten on tuleeko tärkkelysfiksi siitä vai leivästä. Puhumattakaan sitten siitä hötöstä, mitä päiväkoti eli Tampereen Ateria tarjoaa.

Puoliso eilen kehuikin, miten hyvin meni raskas palaveripäivä, kun lounaalla ei voinut tietenkään syödä tärkkelystä, vaan sai nautiskella salaattibaarin antimista. Siellä oli salaattipohjien lisäksi tarjolla pienissä kulhoissa kanaa, raejuustoa, naudanlihaa ja muita ruokaisia lisiä salaattiin. Tosi hienoa!

Eilinen zumba oli jostain syystä vähän laimeampi elämys kuin viime viikolla. Ohjaaja ei ehkä laita itseään kovin napakasti peliin. Mutta ehkä tämä tästä, ja voisihan sitä ehkä kokeilla myös jossain muualla. Sainkin viikkopassin CMS-klubille, ja siellä näytti olevan zumbaakin. Katsotaan nyt, koska on hyvä viikko käyttää se, maaliskuun loppuun asti olisi aikaa. Siellä on jopa lastenhoito, ottavatkohan ne noin isoja sinne mukaan? Silloin voisi käydä miehen soittoharjoitustenkin päälle.