Huomasin jo viime viikolla Prismassa myynnissä myös Atrian tuottamaa luomujauhelihaa. Kilohinta oli huomattavasti pientiloja edullisempi, 8,90, kun naudan jauhelihan hinta muilla tuottajilla on 12,90-14,90. Ensimmäisellä kerralla ostin edelleen Jukan Kotilihaa, nyt otin kokeeksi Atriaa.

Mieluummin kyllä tukisin noita pieniä lihantuottajia, joilla varmasti on mahdollisuus huolehtia eläimistään hyvin, kun volyymit ovat vielä suhteellisen pieniä. Atrialla on isona tekijänä varaa varmaankin laittaa osa luomulihan kustannuksista ei-luomun hintaan ja sillä saada hinta alas. Mutta haluan, että meillä on pieniä lihantuottajia! Toisaalta haluan myös osoittaa Atrialla että luomu kiinnostaa. Pitääkö nyt tuplata lihansyönti? Toisaalta haluaisin myös vähentää lihan syömistä terveys-, ympäristö- ja eettisistä syistä. Vaikeaa, vaikeaa.

Sain samalla reissulla vihdoin hankittua lisää tattaria, josta idätettynä on näköjään tullut tärkeä osa ruokavaliotani. Kokeilin idättää spelttiä, mutta siitä heti huomaakin, että vehnän sukulaisesta on kyse, idätettynä speltti (ja vehnä) tuntuvat jotenkin tahmeilta, sitkoisilta. Idätytystä vehnästä jauhoin massan, jonka kuivatin leiväksi (sprouted grain bread). Jauhettu idätetty jyvämassa tuntuu ihan oikealta leipätaikinalta. Maku...no...korppu on korppu. Lapset kyllä tykkäsivät. Ehkä voisi kokeilla hirssin idätystä ja siitä tehtyä leipää, ainakin Geek gone raw suosii sitä.

Tytär toivoi kalatiskiltä simpukoita, joten ostin kokeeksi kourallisen sydänsimpukoita. Hyviä olivat, mutta aika kalliita, eikä ehkä ole kovin kiva juttu keitellä simpukoita hengiltä. Vaikkei niillä silmiä olekaan (tietääkseni). Mutta jos simpukoista tykkää, niin kyllä sinisimpukoilla ehkä saa saman efektin. Tai...tarkemmin ajatellen kyllä nämä pienemmät tavallaan olivat herkullisempia. Poika taas innostui tästä kokeilusta ja päätti ryhtyä keräämään simpukankuoria, pesämunan saavat muodostaa äskeisen herkuttelun kuoret :)