Pääsin ex-tempore kampaajalle. Pohdimme (=kinasimme) päivän ohjelmasta ja puoliso tuli maininneeksi, että pitäisi mennä parturiin. Muistin, että Cityshopparissa (joka on tänä vuonna niin turha, olisi pitänyt palauttaa koko paska) on kuponki, jolla saa kaksi yhtäaikaista hiustenleikkuuta yhden hinnalla Hairstoressa. Olisi toki värit ja muutkin saanut kaksi yhden hinnalla, mutta emme käytä.

Niinpä siis suuntasimme Ideaparkkiin ja pysäköimme lapset Piipoohon. Paikka näytti todella autiolta ja sivumennen sanottuna minusta ylihinnoitellulta. Emme kyllä sitten saaneet yhtäaikaista hiustenleikkuuta vaan puolison leikkasi erittäin tehokas neito, joka ehti puoliväkisin pestä hiuksetkin. Minä sain tosi kivan kampaajan, huomasin, että hänellä oli oma hiusväri ja hän oli kasvattamassa hiuksiaan pitkiksi. Todella poikkeavaa saada niin naturelli kampaaja, mutta sopi minulle oikein hyvin. Hän onnistui saksimaan pois vihoviimeiset muistot karseista vaaleista raidoista ja leikkauksestakin tuli tosi kiva. Nyt tukka näyttää niin kauniilta ja ruskealta, ja kuulemma kiiltää. Varmaan se kaikki syöty voi auttaa.

Tuli laadittua päivälliseksi herkullinen kanakeitto, laitetaanpa ohjetta vähän muistiin

Thaihenkinen kanakeitto

  • 1 tl kookosöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 sellerinvarsi (iso)
  • pätkä purjoa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • muutama viipale tuoretta inkivääriä
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • puolikas kukkakaali
  • 5 dl vettä tai enemmän jos maistuu
  • pari broilerinfilettä
  • 1 tl kaffirlimen lehtiä
  • 1 tl kuivattua korianteria tai tuoretta niin paljon kuin sielu sietää
  • ruususuolaa
  • pari desiä kookosmaitoa
  • puolikaan sitruunan mehu
  • (kalakastiketta)

Silppusin sipulin, sellerin, valkosipulin ja inkiväärin ja kuullotin kookosöljyssä porkkanasuikaleitten kanssa. Lisäsin currytahnan, jota voisi laittaa enemmänkin, puolison vatsa ei nyt vain kestä. Sekoittelin joukkoon veden ja kukkakaalin sekä yrttimausteet. Kun kukkakaali oli hetken kiehunut, lisäsin kanasuikaleet. Kun kana oli kypsää (ehkä 10 minuutin päästä) lisäsin kookosmaidon ja suolan, ja viimeistelin sitruunamehulla. Omalle lautaselleni lisäsin kalakastiketta, sekään ei sovi SCD-ruokavalioon. Jos käytössä on tuore korianteri, se kannattaa varmaan lisätä vasta tässä. Ja viimeisenä höysteenä oli sinimailasen ituja. Paksumat idut varmaan toimisivat sopassa paremmin, mutta nyt sattui olemaan näitä.