Tuli eilen luotua herkullinen versio kanasalaatista. Sille pitäisi tietysti keksiä seksikäs nimi, mutta ei nyt runosuoni syki. Inspiraationa oli kaupasta löytämäni romaine- eli sidesalaatti, joka on tummanvihreää, paksulehtistä ja vähän kitkerää. Se käsittääkseni on caesar-salaatin pohjasalaattina. Lähdin caesarista liikkeelle, mutta en halunnut laittaa kastikkeeseen munaa jostain syystä, ja leipäkuutiotkin olivat right out. Tein kastikkeen nizzansalaatin hengessä, ja salaatin kaveriksi heitin luomutomaattia, saksanpähkinää ja parmesanilastuja. Ja ihanaa oli, tätä pitää tehdä toistekin! Roomansalaatti vaikuttaa tosi ravinteikkaalta, niin vihreää se oli. Ja se tuntuu hyvin kestävän salaatinkastiketta, tavallinen ruukkusalaatti menee herkästi ihan muusiksi pienestäkin etikkatujauksesta.

Ja tällainen se salaatti sitten on:

Keväinen kanasalaatti kahdelle

  • kypsää kanaa maun mukaan, ehkä yksi rintafile riittää
  • muutama lehti romaine-salaattia
  • rucolaa
  • luomutomaatti
  • parmesania lastuina
  • luomusaksanpähkinää

kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa, pippuria
  • muutama rkl luomuoliiviöljyä

Aloita kastikkeesta. Hienonna tai murskaa valkosipulinkynsi salaattikulhon pohjalle ja sekoita muiden aineiden (pl. öljy) kanssa. Lisää öljy pikkuhiljaa kuin majoneesiin. Kun seos on tasainen, voi lisätä salaatinlehdet ja sekoittaa. Itse tykkään hämmennellä muut kuin lehdet salaattiin viimeisenä, niin, että ne jäävät salaattipedille suurimmaksi osaksi. Parmesanilastut päällä näyttävät juhlavilta.