Toteutin suunnitelmani, ja tein raakasuklaatortun. Täytteet olivat jumalaisia, miten muutenkaan, mutta pohja nyt ei oikein toiminut. Laitoin pohjaan pakastevadelmia ja kookosjauhoa ja hiukan agavenektaria, ja se oli liian pehmeä mutta samalla liian jauhoinen. Ehkä taateli olisi auttanut paremman rakenteen aikaansaamisessa. Ensi kerralla kokeilen kunnon pähkinäpohjaa ja teen esikoiselle sitten jotain muuta, mahdollisesti epäraakaa.

Täytteenä oli Kahvila Vegaanin ohjeilla edellisessä postauksessa mainostamani suklaamousse avokadosta (tälläkin kertaa taivaallista, tätä ole kokeillut jo aiemmin) ja valkosuklaamousse (nyt loppuvat adjektiivit, tämä oli vielä edellistäkin parempaa). Koristelin raakasuklaalla valelluilla viiruilla ja kaakaonibseillä. Kuvaa en ehtinyt ottaa, valitan, eikä se nyt niin häävi ollutkaan. Vaaleanpunainen pohja näytti ihan karamellivärillä värjätyltä, aika hullua, että ensimmäinen ajatus luonnollisesta väristä on, että se olisi keinotekoinen.

Muutoin päivän ruoka oli aika tavanomaista, burgundinpataa luomunaudasta ja juureksista, basmatiriisiä, voissa paistettuja punajuurilohkoja, ruusukaaleja ja salaattia. Hyvää kuitenkin!

Täytyy kyllä tilata jotain raakaruokakeittokirjoja, ajattelin investoida Anin ruokiin ja jälkiruokiin. Jos joku asiantunteva pyörähtää täällä, saa toki suositellakin. Netistä löytää niin paljon kaikkea, että jokin yksinkertainen kirja, jota voi pidellä kädessä ja tutustua kaikessa rauhassa perusteisiin, olisi nyt tarpeen. Varmaan raakapizza on jossain vaiheessa testattava, mutta saa nyt nähdä milloin puoliso on sellaisessa vireessä, että saan hänet maistamaan sitä :)

Kuin enteenä kahvinkeitin hajosi eilen. Ikään kuin merkkinä, etten enää sitä tarvitse. Puoliso kyllä katsoo tarvitsevansa. Hän hinkuu Mocca Masteria, mutta sen heikoin puoli on se, että sillä on käsittääkseni keitettävä vähintään neljä kuppia kahvia.

Ihan kuin olisi enemmän virtaa tähän blogaamiseenkin. Saapa nähdä, riittäisikö sitä virtaa myös kodinraivaukseen. Roinittuminen on edennyt erittäin pahalle tasolle.