On muuten vaikeaa syödä järkevästi veneellä. Kaapit on täynnä pieniä käteviä välipaloja, joilla voi lahjoa lapset hiljaiseksi. Tärkein pääateria purjehtiessa on kädessä näppärästi pysyvä voileipä. Vähän hirvittää, mikä vaikutus tällä on lasten ruokailutottumuksiin, mutta hoikkia nuo vielä ovat. Muutenkin meillä syödään sokeria aika vähän, ja ennen tätä tämänkertaista laihd^H^H^H^H^H painonhallintaa puoliso marmatti, jos viikonloppuna oli kahtena päivänä kahvivieraita eli makeaa.

Onneksi neljän päivän reissun jälkeen paino oli jopa yhden Hesen kerrosaterian ja kolmen jäätelön päälle palannut 64,5:een.

Toinen, mistä purjehtiessa ei todellakaan tule mitään, on treenaus. Mietin itselleni muutamia tiiviitä ohjelmia, joita voisi tehdä rannassa, vaikka sitä 10 minuutin kiertoa 8 askelkyykkyä ja 8 punnerrusta. Ehei, ei todellakaan tule mitään. Muutama tunti veneessä istuskelua, ja hyvä että jalka nousee sen verran, että saa pidettyä lapset näköpiirissä. Eilen tultiin kotiin, ja tänään ajattelin jatkaa ohjelmaa, mutta taitaa jäädä huomiseen palautumisen nimissä.

Matka oli kuitenkin hieno ja lasten käytös veneessä kehittynyt oikein hyvään suuntaan. Rantautumisen jälkeen kyllä vähän itkettää, miksi juuri minä olen saanut nämä kaksi elohopealasta, joilla on pakko pitää pelastusliivejä, vaikka rantaan olisi pari sataa metriä - kun ei sitä koskaan tiedä, koska ne sinne singahtavat. Nelivuotias kulkee veneessä kuin vuorikauris, ja kaksivuotiaskin pääsee avustettuna kiipeämään itse veneeseen ja veneestä rantaan, ja kehuu olevansa taitava.

Tänään oli käytävä uimarannalla, kun en usko, että toista hellepäivää tänä vuonna tulee. Lapset juoksivat kilometrin matkan rantaan, takaisinkin jaksoivat ihan kivasti, vaikka motivaatio vähän vähäisempi olikin. Onhan tässä puljattu Näsijärvessäkin, mutta kiva oli päästä vähän lämpimämpäänkin veteen. Tämä on esikoiselle hyvää treeniä, elokuussa tulee taas rasitusoskillometria ja siellä pitää juosta 8 minuuttia. On muuten tylsää hommaa muuten niin eläväiselle pojalle, viime vuonna loppui puhti alta aikayksikön. Ja kylmiltään aika pitkä aika noin pienelle. Ihme, ettei mitään muuta hengästysjuttua ole lapsille keksitty.