Palasin Isabelin artikkeliin selkävaivadieetistä, ja huomaan olleeni toisaalta liian tiukka ja toisaalta liian lepsu. Kummallista, miten dieetti alkoi elää omaa elämäänsä minun päässäni. Olin todella hämmästynyt kun luin seuraavan listan uudelleen:

Vältettävät aineet:

Sugar, from any source
Processed foods
French Fries
Fast Foods
White bread
Pasta
Ice Cream
Cheddar Cheeses
Snack Foods
Oils such as vegetable and corn
Soda, caffeine and alcohol

Vehnän sijaan olen vältellyt suunnilleen kaikkea viljaa ja pyrkinyt valitsemaan gluteenittomia kauraa, hirssiä ja tattaria. Sokeria olen käyttänyt hunajan ja agavenektarin muodossa, ja jonnekin taisin hulauttaa inkkarisokeriakin. Maitotuotteita en ole käyttänyt vaikka listalla on vain Cheddar-juustot (miksi juuri ne? Amerikkalainen ajatusmaailma on käsittämätön.) ja jäätelö. Ja eilen rusautin menemään muutaman kourallisen perunalastuja. En muistanut että kasviöljyt olivat pahislistalla.

Ja miten tästä eteenpäin? Pidän tarkemman vaarin kasviöljyistä enkä enää koske sipseihin, se ei ole iso juttu. Aion kyllä pidättäytyä gluteeniviljoista ja maidosta vielä tästä eteenpäinkin, tosin poikkeuksen teen varmaan työpaikan pikkujouluissa ensi viikolla. Siellä syön jouluruokaa hyvillä mielin. Alkoholia en ole kaivannut, kahvin tuoksu tänään kyllä vähän kutkutteli.