Olin lauantaina Kukan Flower Power -kurssilla Tampereella, vihdoinkin! Olen hinkunut sellaiselle jo ties kuinka pitkään! Kuulaan en ole tietenkään koskenut kuukausiin, *noloa*. Mutta ei se mitään. Sain treenata ihanalla kisakuulalla ja varmaan pitää sellainenkin vielä saada. Kun kuula on isompi, sen jymähdys räkkiasentoon antaa impulssin isommalle pinta-alalle, jolloin paine on pienempi (paine=voima/pinta-ala). Tunsin itseni aika hölmöksi kuulan kanssa, enkä ehkä kokenut, että olisin oppinut jotakin, mutta niin vain kävi, että Kukan keinuvat heilautukset jäivät mieleen, ja kotona koetin matkia samaa tekniikkaa, ja ainakin liikkeet tuntuvat nyt oikeammilta.

Olen nyt uskollisesti tahkonnut Turbulence Trainingin treenejä alkuvuoden, ensin neljä viikkoa Intermediatea ja sen jälkeen alkuperäistä. Tykkään konseptista, jossa yhtä ohjelmaa tehdään neljä viikkoa, kolmena päivänä viikossa, ja ohjelma koostuu kahdesta erilaisesta treenistä, joissa kolme supersettiä + intervallitreeni. Ja joka neljän viikon jälkeen tunnen vastahakoisuutta vaihtaa ohjelmaa :) 

Viime viikkoina on kyllä ollut jo vähän työlästä sovittaa kolmea treenikertaa viikkoon aikidon ja muun elämän lomaan. Turbulence Trainingin jutut voisi kyllä tehdä kotonakin, mutta menen mieluummin salille, koska siellä treenaan intensiivisemmin. Ja tänään kävi niin, että sali oli tavallista täydempi, enkä päässytkään räkille tekemään tangolla. Enhän tiettykään edes tarvitse räkkiä kuin siihen, että saan tangon painoineen niskaan, mutta Smiths-koneesta en tykkää yhtään. Joten päätinpä sitten mennä karvalakkimallin salille kuulailemaan, ja tykkäsin. Tein ensin heilautukset 8-kiloisella kuulalla, minuutin per käsi, sitten saman verran rinnallevetoja, työntöjä ja tempauksia. Lauantaina kisakuulalla tempaukset tuntuivat aivan kauheilta, mutta nyt pienellä kuulalla nekin olivat vähän jämäkämpiä kuin ennen. Sitten otin 12-kiloisen kuulan ja tein silläkin minuutin heilautuksia kummallakin kädellä ja toiset minuutit työntöjä. Kokeilin vielä heilautuksia 16-kiloisella kuulalla ja nekin tuntuivat ihan hyviltä, PAITSI kuulan kahva oli jo aika järeä ja sormet menivät kramppiin. Lopuksi tein vielä syksyn kahvakuulakurssilta evääksi ottamani pyramidiharjoituksen rinnalleveto+työntöä: 30s(tauko)-60s(tauko)-90s(tauko)-60a(tauko)-30s. Taukoja pidin 30s paitsi 90s jälkeen minuutin. Suihkussa muistin, että aloittaessani päätin tehdä pitkähkön sarjan, joka nyt sitten unohtui, mutta ensi kerralla ehtii.

Joo, mutta kyllä niistä kuulista vielä jotakin irtoaa! Ja Outin kisakokemuskin jo vähän kutkuttaa. Ihme homma, kilpaileminen missään ei IKINÄ ole sopinut ajatusmaailmaani :)