Sain joululahjaksi sukset! Edellisen kerran yritin opetella hiihtämään reilut 10 vuotta sitten, mutta ei se oikein sujunut, ja kantapäät menivät rakoille. Nyt olen käynyt jo neljä kertaa hiihtelemässä, ja siitä alkaa jotain tullakin,

Sukseni ovat Peltosen Nanogripit, ajattelin että paras ottaa varman päälle. Kantapäät ovat taas rakoilla. En vaan osaa :( Ehkä ne siitä sitkistyvät. Ensimmäiset kerrat olivat lähinnä ladulla kävelyä, mutta alkaa suksi jo hieman luistaakin. Myyjän mukaan sisäänajo on 40-50 kilometriä, ja vasta sitten luisto on kohdillaan, ja siihenhän tässä on vielä matkaa.

Kuvittelin aluksi, että mäkinen maasto olisi huono vasta-alkajalle (eihän siitä edellisestä hiihtoyrityksestä mitään tullut, joten edellisen kerran virallisesti olen hiihtänyt 25 vuotta sitten), mutta vielä mitä: tasaisellahan se hiihto pitäisi sujua, mutta ylämäethän saa suosiolla mennä haarakäyntiä ja alas pääsee kuin itsestään :) Nyt huomasin, että pienessä ylämäessä pääsee paremmin menemään, kun vähän luistelee - en tiedä miten kammottavalta se näyttää, mutta eteenpäin mennään.

Viimeinen ongelma on, että aikaa kuluu sikana. 6-7 kilometrin lenkkiin tuntuu menevän 1,5h aikaa! Siis mitä ihmettä?

Mutta tästäkin huolimatta, kivaa on ollut :)