Poikkesin hieman vegaanilinjalta päivällisellä ja söin kirjolohisashimia. Olikin todella hyvää. Yleensä ostamme sashimiin ja sushiin norjanlohta, mutta kun kirjolohi oli nyt niin tuoretta, niin otin sitä. Puoliso huomautti, että hän ei saa ruokavalionsa vuoksi syödä soijaa, ja lähti etsimään vaihtoehtoa - onneksi! Ostin nopeasti pullon Kikkomania huomaamatta että se on jotain sushi-sashimi-laatua - eli hyvä tekosyy valmistajalle lisätä sokeria ja nostaa hintaa. Grr. Aion palauttaa pullon enkä sitten osta soijaa ollenkaan protestina valmistajalle. Mutta puoliso siis löysi erään SCD-kohtalotoverin, joka oli menestyksekkäästi tehnyt sashimille dippikastikkeen riisiviinietikasta, seesamiöljystä ja suolasta ja se olikin käsittämättömän hyvää! Luulin tähän saakka, että parasta sashimissa on juuri soija, ja olin niin väärässä.

No niin, mutta se riisiviinietikka ei sitten kuitenkaan tainnut olla raakaa. Tällaista se on, joka purkkiin pitää änkeä jotain kuumennettua vaikka väkisin :)

Sashimin lisukkeena oli perinteisesti raastettua daikonia eli siis kotoisasti valkoista retikkaa. Korkkasin myös Kahvila Vegaanista nappaamani punajuurisalaatin, jossa punajuuri oli marinoitu tällä kertaa karpalomehussa. Herkkua!