Lisätään tähän alkuun pieni mainos tamperelaisille ja naapureille. Kalevan Prismassa oli urheiluosaston alessa Vikramin Five Fingers -tossuja alehinnalla, no kymppi tosin vain, hinnaksi liloille Classic-tossuille jäi 89e. Kokoja oli 36-38 ja 41-42. 41 oli minulle liian iso, ja tajusin, että tarvitsen vähän järeämmän mallin niin voin hyödyntää sitä veneelläkin, mutta tulipa kokeiltua, aika kivat. Ja minusta söpötkin.

Kyllä se vaaka vakaasti kulkee alaspäin, ehkä ensimmäistä kertaa elämäni aikana keskellä synkintä vuodenaikaa. Hip hei! Selkäkin tuntuu ehkä vakaammalta kuin ennen, mutta ei nyt mistään ihmeparantumisesta ruoan avulla oikein voi puhua. Mutta muuten olo on kyllä tosi kohentunut ja aion jatkaa hyväksi havaitulla tiellä tästä eteenkin päin! Vähän haastavaa on kyllä sukkuloida raakaruokien siementen ja pähkinöiden ja esikoisten allergioiden välillä.

Esikoinen sai pari vuotta sitten pinjansiemenistä anafylaksian ja siksi on oltu aika tarkkoina. Maapähkinä ei pricktestissä kyllä näyttänyt mitään, mutta manteli ja hasselpähkinä kyllä, ja saksanpähkinäkin antoi ihan kivan reaktion kesällä (vahinkoaltistus, mutta tulipa testattua). Olen nyt yrittänyt jaotella siemeniä rasvaisiin ja vähemmän rasvaisiin. Pinjansiemenhän on tuntumaltaan hyvin lähellä pähkinää, ja niin ovat auringonkukansiemenetkin. Pellavansiemen sopii kyllä, ja nyt olen kokeillut chiansiemeniä (sehän on viljakasvi), kurpitsansiemeniä (syödäänhän niitä siemeniä kurkussa ja kesäkurpitsassakin) ja hampunsiemeniä. Jee, jotain voi siis syödäkin! Ehkä sitä auringonkukansiementäkin voisi kokeilla varovasti.

Puoliso kotiutui mutta ensivaikutelma ei ollut erityisen muutoshaluinen. Tosin hän sai aika rankan lääkityksenkin solunsalpaajia, joka minusta tuntui lähinnä kuolemantuomiolta. Sitä paitsi, mitäs jos hän nyt suostuukin syömään terveellisemmin ja olon kohentuminen menee lääkkeitten piikkiin? No, kaksi oljenkortta tässä on: lääkitys lopetetaan, jos maksa-arvot räjähtävät käsiin, ja lääke alkaa vaikuttaa vasta kolmen kuukauden päästä, eli jos ruokavaliolla saisi oireita siistittyä jo sitä ennen.

Olen harrastanut liikuntaa kotona nyt ilmeisesti joka päivä poislukien tiistain, jolloin olin aikidossa. Toivottavasti jatkan samaa rataa. Tosin nyt kaikki tuntuu niin erilaiselta, kun puoliso on kotona...ei kuulosta oikein terveeltä. No, hän saa auttaa minua kehittymään päälläseisonnassa :) Illalla seisoin lattialla sohvaa vasten eli suorassa, ja pitäisi pystyä kyllä ilman tukeakin seisomaan.

Illalla hurmaan puolisonkin suklaapirtelöllä. Jos suklaa auttaisi vähän pehmentämään aivoja ruoka-asioitten suhteenkin :)