Hirveä rumba päällä koko ajan. Ahdistaa. Onneksi ensi viikolla on jo helpompaa. Tuntuu, kuin koko syksyn olisi ollut koko ajan jotain säätöä, lapsilla lääkäreitä ja neuvoloita ja ties mitä.

Väsyttääkin kovin. Perjantain pikkujouluista kotiuduin yhden jälkeen ja aamulla toki herätys oli normaaliin aikaan puoli kahdeksalta. Vaikken mitään juonutkaan, niin nukuin huonosti senkin vähän, eikä yksillä päiväunilla ole vielä paikattu vajetta. Sen lisäksi olen mennyt illalla nukkumaan vasta puoli yhdeltätoista ja näköjään sekin sitten vaikuttaa. Kotona on hirveä kaaoskin, mutta tänään otan ohjat käsiin ja raivaan sieltä turhat pois. Huomennakin on hyvää aikaa, kun en taaskaan pääse aikidoon. Kun palopesäkkeet eli kaikki vaakatasot, joille ryjää kertyy, on siistitty, on virtaa muuhunkin.

Ihanaa kun aamulla oli pieni pakkanen, kunpa lämpötila pysyttelisi nollan alla iltaan saakka! Kurahousurumba alkaa jo hiukan tympiä.

Maanantaina pistelin tyttären hyljeksimän raakamansikkatortun parempiin suihin. Se oli vain parantunut jääkaapissa! Teen kyllä ensi kesänä sitä tuoreista marjoista. Ja ehkä ensi viikonloppuna teen vielä suklaisen tortun samalla allergiaystävällisellä pohjalla. PItää kyllä alkaa kuvata näitä tuotoksia.  Laitanpa itselle muistiin tortun ohjeen, joka kyllä on taas yhdistettu ja kopioitu sieltä täältä:

Raakamansikkatorttu

Pohja:
kolme kuivattua viikunaa
kourallinen kuivattuja taateleita
kookoshiutaleita

Liota kuivahedelmiä yön yli. Ota liotusvesi talteen ja survo hedelmät sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää kookoshiutaleita niin paljon, että saat leivottavan taikinan. Painele taikina piirakkavuokaan. Ehkä kannattaa vuorata vuoka kelmulla, niin tortun saisi ilman vuokaakin tarjolle. Kuivattelin pohjaa muutaman tunnin jääkaapin päällä lämpimässä, ehkä voisi kuivailla uunissakin hetken.

Täyte:
puolikas omena raasteena
2dl cashewpähkinöitä
hedelmien liotusliemi
mansikoita

Laita cashewit heti likoon hedelmäliemeen kun saat hedelmät siitä pois. Liota pari tuntia. Levitä omenaraaste pohjan päälle. Soseuta cashewit vähässä vedessä miten parhaaksi näet. Itse aloitin tehosekoittimella ja viimeistelin sauvasekoittimella. (Kunnon leikkuri tekisi terää...) Lisää lientä niin, että kerma on ilmavaa mutta ei ihan velliä. Levitä kerma piirakkapohjalle ja koristele mansikoilla. Pakastemansikoista tietysti valui hieman nestettä, joten torttu ei ollut maailman kaunein, mutta maku oli kyllä ihan kohdillaan.

Ja näköjään tekee ihan hyvää antaa makujen hetken aikaa tekeytyä.